Ingelmunster

Kermis, braderie en rommelmarkt

Traditioneel zorgen tal van verenigingen voor leuke activiteiten tijdens het laatste weekend van september.

Op 23 september organiseert Unizo vanaf 7u. opnieuw een ontbijtbuffet met aansluitend om 9u. enkele vakmansroutes met diverse bedrijvenbezoeken. Vanaf 13u. kan je in het centrum genieten van een ontspannen sfeer tijdens de rommelmarkt en de braderie. Om ervoor te zorgen dat iedereen comfortabel en veilig van de sfeervolle winkelstraten kan genieten, worden de centrumstraten verkeersvrij gemaakt. Daarnaast kan je de tentoonstelling van Kunstblik bezoeken, een kijkje nemen op de boeken- en posterbeurs of een optreden meepikken in jeugdhuis Kontrabas. Alle activiteiten die tijdens het kermisweekend worden georganiseerd vind je terug in de kermisfolder die in alle brievenbussen wordt bedeeld.

Familiedag en vuurwerk

Op maandag 25 september is er familiedag op de kermis en geniet je vanaf 16u. van verminderde tarieven op bepaalde attracties! Het kermisweekend wordt feestelijk afgesloten met een prachtig vuurwerk op het marktplein om 21u. 

Aangepaste verkeersmaatregelen

Donderdag 21 september 

Het Stationsplein, tussen huisnummer 31 en nummer 29, is volledig afgesloten voor het verkeer vanaf 21 september 12u. tot en met 24 september, 24u. Ook een gedeelte van de stationsparking is dan niet toegankelijk.

Vrijdag 22 september

Vanaf 16u. is de parking naast de brandweerkazerne volledig afgesloten, tot en met  24 september, 21u.

Zaterdag 23 september 

Alle verkeer is verboden in:

- de G. Gezellestraat, de Schoolstraat (vanaf de Gravinnestraat tot aan de Guido Gezellestraat), de Stationsstraat (tussen de Bruggestraat en de werfzone) en de Bruggestraat (vanaf de Gravinnestraat tot aan de Nieuwstraat) van 12u. tot 20u. Vanaf 11.30u. tot 20u. is er in deze straten een stilstaan- en parkeerverbod. Het eenrichtingsverkeer in de Weststraat, tussen de Doelstraat en de Bruggestraat, wordt opgeheven voor plaatselijk verkeer.

- de Gravinnestraat en de Oostrozebekestraat (tot aan de Bollewerpstraat) van 12u. tot 24u. Er geldt ook een stilstaan- en parkeerverbod

- de helft van de Schoolstraat, tussen de brandweerkazerne en de Meulebekestraat van 12.30u. tot 21u. 

Van 10u. tot 13u. wordt de helft van de Sint-Amandsparking vrijgehouden voor deelnemers aan de rommelmarkt.

Zondag 24 september

Alle verkeer, ook stilstaan en parkeren, is verboden in:

- de Gravinnestraat en de Oostrozebekestraat (tussen de Gravinnestraat en de Bollewerpstraat) van 14u. tot 23u. 

- de Schoolstraat, tussen de brandweerkazerne en de Meulebekestraat, van 9u. tot 21u. 

Maandag 25 september

Alle verkeer, ook stilstaan en parkeren, is verboden in de Gravinnestraat en de Oostrozebekestraat (tot aan de Bollewerpstraat) van 19u. tot 23u. 

Omwille van de veiligheid tijdens het vuurwerk zal de centrumparking gedeeltelijk worden afgesloten. De zone tussen het gemeentehuis en bloemenwinkel ‘de Witte Lelie’, de doorgang tussen het gemeentehuis en het sociaal huis en het plein voor het gemeentehuis is dan niet toegankelijk voor personen en voertuigen. 

Parking

Tijdens het kermisweekend kan je je wagen achterlaten op centrumparking, de parking aan het sportcentrum of de St.-Amandsparking.

Links

Bekijk het volledige programma!

Bezorg ons je leukste foto’s tijdens het kermisweekend via #igingelmunster op Instagram of www.facebook.com/Ingelmunster

Bookmark and Share