Gemeente koopt grond in functie van toekomstig bos

Het gemeentebestuur heeft een voorlopige verkoopsovereenkomst om een stuk grond aan te kopen langs de Weststraat. In de toekomst wil Ingelmunster het terrein bebossen om zo een bos langs de rand van de gemeente te realiseren. 

Het gemeentebestuur wil inzetten op groen in de kern van Ingelmunster. Naast 'park aan het water', de groene long langs het kanaal, is het ook de ambitie om een natuurlijke verbinding te voorzien tussen de Mandelvallei en het noorden van onze gemeente. Om dit te realiseren bekijkt het bestuur alle opportuniteiten die zich aanbieden.

De aankoop van een stuk grond van twee hectare langs de Weststraat is zo'n kans. Het terrein heeft als bestemming parkzone en ligt in de omgeving van het vroegere Ingelmunsterbos. Een groene long die zich iets noordelijker langs de Elfjulisingel bevond.

Momenteel is er nog een landbouwer actief. Wanneer de aankoop definitief is, wil de gemeente een bos aanplanten. Dit bos sluit perfect aan bij de plannen van Vlaanderen om tegen 2030 één boom per Vlaming voorzien. Het gemeentebestuur bekijkt welke subsidies mogelijk zijn om het bos te realiseren. 

Vorig jaar kocht het gemeentebestuur even verderop ook al een stuk grond van bijna 7.000m².