Mobiliteit en bereikbaarheid

Voor de veiligheid van de deelnemers is het parcours van de wedstrijd tussen 11u. en 20u. volledig afgesloten voor alle verkeer en geldt er op het parcours een parkeerverbod vanaf 8u. Dit betekent dat het centrum van onze gemeente op 16 juni onbereikbaar zal zijn met de wagen. 

Bewoners

Woon je langs het parcours of ben je erdoor ingesloten? Hou er rekening mee dat je woning op 16 juni tussen 11u. en 20u. enkel te voet bereikbaar is. Je kan wandelen met de fiets aan de hand, maar fietsen is niet toegelaten. Er zijn verschillende oversteekplaatsen langs het parcours. Moet je die dag weg met je auto, dan raden we je aan om die net buiten het parcours te parkeren. Het parkeerverbod start al om 8u.

Oversteekplaatsen

In het centrum van Ingelmunster kan je het parcours oversteken op volgende locaties: 

 • Stationsstraat ter hoogte van de Beukendreef
 • Kruispunt centrum (ter hoogte van Bockor): een doorgang tussen de twee bochten
 • Uitgang parking achter het gemeentehuis (is deels afgesloten door aankomstzone)

Buiten het centrum is het parcours niet volledig afgesloten met nadars. Daar kan je oversteken volgens het verkeersreglement. Wees wel heel voorzichtig, want de renners passeren met volle snelheid!

Parkeren

Volgende parkings zijn afgesloten van dinsdag 15 juni, 19u. tot woensdag 16 juni, 19u.:

 • achter het gemeentehuis
 • op het marktplein
 • het station
 • de brandweerkazerne
 • het sportcentrum
 • de Guido Gezellestraat

Je kan je auto wel parkeren op de Sint-Amandsparking en de parking aan de Action, maar deze zijn ook ingesloten door het parcours.
Buiten het parcours kan je parkeren op:

 • de parking aan de Roverin: inrit ter hoogte van Bruggestraat 170
 • de parking van Grondwerken Soenens: inrit ter hoogte van Doelstraat 142 (vanaf 7u. op woensdagmorgen)
 • de parking aan de cultuurfabriek

Start- en aankomstzones

Zowel de startzone in de Bruggestraat als de aankomstzone in de Oostrozebekestraat is volledig afgesloten en niet toegankelijk voor het publiek. Mensen die in deze zones wonen, krijgen nog een aparte brief met meer uitleg. 

Op dinsdagavond 15 juni is de Oostrozebekestraat tussen 19u. en 22u. afgesloten voor het verkeer voor het plaatsen van de aankomstboog. Dit ter hoogte van de huisnummers 53-56 en 44-67. 

Brigandsbrug afgesloten op dinsdag 15 juni

Op dinsdag 15 juni zullen de kinderen van alle Ingelmunsterse scholen de Brigandsbrug kleurrijk versieren met tekeningen om de renners te verwelkomen in Ingelmunster.
Om dit veilig te laten verlopen, is de brug afgesloten voor alle verkeer van 9u. tot 15.30u. Er is wel een doorgang voor fietsers en voetgangers. Er wordt een wegomleiding voorzien. De inrit naar de Waterstraat blijft vrij.

Winkels en bedrijven

Heb je een winkel of bedrijf langs het parcours of ben je erdoor ingesloten? Verwittig dan zeker je klanten en leveranciers dat ze je zaak op 16 juni tussen 11u. en 20u. niet met een voertuig kunnen bereiken. Het kantoor van Bpost is gesloten op 16 juni.

Nood- en interventiediensten

In noodgevallen kunnen nood- en interventiediensten tijdens het BK tijdrijden het parcours oprijden.

Busvervoer

Gelieve er rekening mee te houden dat ook de bussen van de Lijn hun normale traject niet kunnen volgen. Ook zij moeten de omleiding volgen. Daardoor kunnen de bussen niet stoppen aan:

 • de halte in het centrum. Er is een vervanghalte op de N50 bij het kruispunt met de Gentstraat. Lijn 52 (Kortrijk-Tielt) en lijn 81 (Roeselare-Waregem) zal daar halt houden.
 • de halte aan het station. Reizigers voor het station kunnen gebruik maken van de huidige halte 'Garage' in de Kortrijkstraat. Lijnen 81 en 60 zullen daar halt houden. 

Voor meer info hierover kan je terecht bij de Lijn.

Contacteer ons

Heb je vragen of opmerkingen?

Contacteer ons via T 051 33 74 00 of bktijdrijden@ingelmunster.be

Affiche

Hier kan je de affiche van het BK downloaden.

Nuttige info

Download het algemeen infobericht om te gebruiken als basis voor je communicatie naar klanten, leveranciers of familie.