Digidokter

Met al je vragen over computers, tablets, internetaansluitingen, smartphones ... kan je maandelijks bij de Digidokter in de bib terecht!

17 september 2022: agenda’s delen en contacten beheren

Ook veel contacten in je smartphone? Wil je weten hoe je de agenda-app optimaal gebruikt? Na deze sessie kan je jouw contacten en afspraken in je agenda netjes ordenen (Android/iOS) en je gegevens delen met je partner, familie of collega’s.

15 oktober 2022: leuke en zinvolle interactie op Facebook

Meer dan de helft van de Belgen bezoekt Facebook dagelijks. Je vraagt je misschien af: hoe werkt dat precies en wie ziet er bijvoorbeeld mijn berichten? We bekijken de mogelijkheden om jouw schermtijd zinvoller te spenderen en Facebook optimaal te gebruiken.

19 november 2022: bluetooth-apparatuur en probleemoplossing

Koptelefoons, oortjes, toetsenbord, printers … het zijn enkele van de toepassingen van bluetooth die in deze sessie aan bod komen. We behandelen ook de meest voorkomende problemen bij het verbinden van apparaten.

10 december 2022: bijleren met apps

Tegenwoordig zijn de vele apps op de smartphone een ideaal leerinstrument. We testen de apps van Google en Wikipedia, verkennen YouTube, overlopen enkele apps om talen te studeren, geografie, kunst en cultuur bij te spijkeren, notities bij te houden …

21 januari 2023: hackers buiten houden

We gebruiken dagelijks smartphones, tablets, laptops en PC’s. Helaas loert cybercriminaliteit om de hoek. We geven je heel wat tips voor meer veiligheid bij wachtwoordenbeheer, wifi-netwerken en hotspots, online betalen …

11 februari 2023: lenteschoonmaak op je smartphone en pc

‘Er is onvoldoende opslagruimte’: een mogelijke melding bij het installeren van een app. Tijd voor grote schoonmaak! Je leert o.a. hoe je overbodige bestanden wist en ongebruikte apps of programma’s verwijdert op je smartphone (Android/iOS) en (Windows-)laptop of PC.

18 maart 2023: je smartphone als gps

Verplaatsing met de wagen, openbaar vervoer, fiets of te voet? Google Maps (Android/iOS) wijst je de weg. Maar ook de populaire Waze en alternatieve apps zoals MAPS.ME of Here WeGo komen aan bod. Wist je dat je ook zonder mobiele data kan navigeren?

Praktische info

Tijdens iedere digidoktersessie, telkens van 10 tot 12 uur in de bibliotheek, is er tijd om vragen te stellen. De sessies kosten 5 euro. Inschrijven en betalen doe je via het loket vrije tijd of met bancontact aan de balie van de bib.

Een initiatief in samenwerking met Avansa.

Bibiliotheek

Bibliotheek
Schoolstraat 35
8770 Ingelmunster
T: 051 32 14 65
E: bibliotheek@ingelmunster.be

Openingsuren:

Bekijk de openingsuren