FAQ

Via onderstaand overzicht van veelgestelde vragen (Frequently Asked Questions) vindt u misschien het antwoord op uw vraag terug.

Staat uw vraag niet in onderstaand lijstje? Dan kunt u altijd contact opnemen met het onthaal via het telefoonnummer 051/33 74 00.

Wat zijn de openingsuren van het gemeentehuis?

Je kan elke weekdag in het gemeentehuis terecht tussen 9u. en 12u. Op dinsdag- en donderdagnamiddag zijn de diensten ook open tussen 13.30u. en 17u. De wijkpolitie is enkel open in de voormiddag. De diensten bevolking/burgerlijke stand en de wijkpolitie openen hun deuren daarnaast ook op zaterdagvoormiddag, tussen 9u. en 12u.

Tijdens de zomermaanden juli en augustus zijn de diensten enkel open op weekdagen in de voormiddag.

Wanneer vergadert de gemeenteraad?

De gemeenteraad vergadert iedere derde dinsdag van de maand, behalve in juli en augustus. De zittingen vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis, Oostrozebekestraat 4.

Kan de agenda van de gemeenteraad geraadpleegd worden?

Op deze website vind je de agenda en de verslagen van de gemeenteraad terug. Daarnaast wordt de agenda van de komende gemeenteraad uitgehangen aan het gemeentehuis.

Waar vind ik de wijkpolitie terug?

De wijkpolitie is gehuisvest in het gemeentehuis, Oostrozebekestraat 4. De dienst is dagelijks open tussen 9u. en 12u., ook op zaterdag.

Zijn de diensten van het OCMW ook in het gemeentehuis gevestigd?

Nee, het OCMW vind je in het Sociaal Huis terug, Oostrozebekestraat 6. Dit is het gebouw naast het gemeentehuis. Het Sociaal Huis is op weekdagen geopend tussen 9u. en 12u.

Kan ik een afspraak maken met de burgemeester of één van de schepenen?

De burgemeester en de schepenen hebben elk een spreekuur waarop ze graag naar u luisteren. Deze spreekuren vinden telkens in het gemeentehuis plaats, op de tweede verdieping. Enkel het spreekuur van de OCMW-voorzitter vindt in het Sociaal Huis plaats.

Hoe kan ik het gemeenschapscentrum reserveren?

Het gemeenschapscentrum in de Bollewerpstraat kan in de eerste plaats gereserveerd worden door Ingelmunsterse verenigingen. U kan hiervoor contact opnemen met de jeugd- en cultuurdienst.

Waar kan ik in de gemeentelijke diensten vuilniszakken kopen?

In het onthaal van het gemeentehuis kunt u restafvalzakken en PMD-zakken aankopen.

Kan ik een kalender krijgen van de ophaalronde van de vuilniskar?

Deze kalenders liggen in het onthaal van het gemeentehuis. Geef hen uw straat door en dan geven zij u de kalender met de juiste ophaalronde.

Waar kan ik premies voor verbouwingen aanvragen?

Voor deze premies kan u in het Sociaal Huis terecht, Oostrozebekestraat 6 in de Woonwinkel bij Isabelle Malfait. Op maandag en woensdag, tussen 9u. en 12u. en op afspraak.

Kan ik bij het gemeentebestuur vergif krijgen om ratten te bestrijden?

Nee, het gemeentebestuur heeft geen rattenvergif. Wel kan u beroep doen op onze rattenpakkers indien de ratten van openbaar domein afkomstig zijn (bijv. uit een beek of gracht). Voor meer informatie hierover kan u terecht aan de balie van de technische dienst in het gemeentehuis.

Wanneer is het kerkhof open voor bezoekers?

Via de ingang in de Schoolstraat is het kerkhof dagelijks open. De ingangen in de Hinnebilk- en Bollewerpstraat worden om 16u. afgesloten.