Ingelmunster

Gala van Ingelmunster

Op vrijdag 7 februari vanaf 19.30u. is iedereen welkom in de evenementenhal (Bollewerpstraat 92A) om mee te vieren en te supporteren tijdens de uitreiking van de verschillende trofeeën. Hou je klaar voor een leuke avond met originele filmpjes en verrassende optredens! 

Uit een reeks inzendingen kiest een jury de meest verdienstelijke persoon uit de jeugd-, cultuur-, en sportsector. Dit jaar is er een gloednieuwe categorie met een award voor de 'ondernemer van het jaar'.

Jij bepaalt zelf wie de trofee voor 'activiteit van het jaar' mee naar huis mag nemen. Stemmen kan tot 30 januari door jouw favoriet te liken op de Facebookpagina van Ingelmunster.

Genomineerden publieksprijs: activiteit van het jaar

Kerstfeest Welzijnsschakel 't Hertje

Het kerstfeest van ’t Hertje werd in 2019 al voor het vijfde jaar op rij georganiseerd. Kwetsbare gezinnen in Ingelmunster die het sociaal en financieel moeilijk hebben, kregen een kerstmenu aangeboden voor de prijs van 5 euro.

De liedjes van zangeres Sally werden massaal meegezongen en sommige waagden zelfs een danspasje op de geïmproviseerde dansvloer. De ruim 100 aanwezigen waren vol lof over het lekkere eten, de prachtig versierde zaal en mooie tafeldecoratie. De stuurgroep, allemaal vrijwilligers, is er opnieuw in geslaagd om mensen die het moeilijk hebben in de maatschappij een aangename, zorgeloze namiddag te bezorgen. Daarom doen zij dit dan ook met heel 'hun herte'!

 

60 jaar kriekefeesten

Traditiegetrouw wordt het eerste weekend van augustus de Kriekefeesten georganiseerd. De zestigste keer Kriekefeesten vierde men met een imposante 3-daagse. Er werd een mooi bronzen kunstwerk ingehuldigd in het thema ’60 jaar Krieke’. Sinds enkele jaren is het Kriekebestuur bevriend met het Franse stadje Juignac. Zij konden dan ook niet ontbreken op deze feesten.

Op vrijdagavond werden de feesten geopend met een misviering. Daarna volgde een receptie voor inwoners, de delegatie uit Juignac, sponsors en medewerkers en de inhuldiging van het kunstwerk. De avond werd afgesloten met een kippenbillenkaarting. Op zaterdag was er een vinkenzetting, gevolgd door een loopwedstrijd i.s.m. AVI. Daarna kon iedereen smullen van een heerlijke Krieke-barbecue. Zondag is traditioneel familiedag. De oude dorsmachine wordt opgestart, oldtimertractoren komen langs, er is een toeristisch treintje, een acrobatische paardenshow, kindercircus, kunstenaars,… Of wie wil kon deelnemen aan de kampioenschappen eiergooien, schietlapschieten of touwtrekken. Met een swingend slotfeest werd de feesteditie afgesloten. Het was er dan ook één om in te kaderen!

 

Kontrabasfeesten 2019

Jeugdhuis Kontrabas is al 52 jaar een begrip in het land der jeugdhuizen. Ieder jaar organiseert het jeugdhuis een fantastische driedaagse genaamd de Kontrabasfeesten. Ze haalden al vele jaren topbands naar onze gemeente met als hoogtepunt Dog Eat Dog!

Het jeugdhuis hield Ingelmunster wekenlang in de ban met 'De Koning Komt'. Het mysterie van het jaar dat uitmondde in de komst van Amerikaanse punkband Dog Eat Dog. De ticketverkoop verliep als een sneltrein. Die startte in het jeugdhuis zelf, zodat zeker ook de mensen van Ingelmunster zelf een kaartje konden bemachtigen. Uiteindelijk kon het jeugdhuis rekenen op 700 toeschouwers. Een topbelevenis tijdens het Ingelmunsterse kermisweekend!

 

Mennefeesten

Na hun succesvolle 40ste editie in 2018 waren ook de Mennefeesten in 2019 een topper! De Mennefeesten is één van de buurtfeesten die nog steeds wordt georganiseerd en het beste van het beste blijft bieden. Het Mennebestuur blijft dan ook zorg dragen voor hun inwoners en het sociaal aspect dragen ze hoog in het vaandel!

Op vrijdag werd de driedaagse op gang getrokken met een spetterende seniorenshow, toegankelijk voor iedereen. Om 17.30u. volgde er een braadworstenkaarting. Zaterdag startte met de jaarlijkse vinkenzetting en ’s avonds volgde de ‘Party Night’ met tal van optredens en een afterparty tot in de vroege uurtjes! Op zondag was er een gezinsviering, een aperitiefconcert, kinderanimatie en de gratis verdeling van de beenham voor jong en oud. De avond werd afgesloten met 'Menne’s Showavond'. Dit jaar konden ze opnieuw heel wat toppers strikken zoals: Christoff, Get Ready!, Peter Koelewijn, Jettie Pallettie en Jo Vally.

 

BK Duimworstelen

Van een kampioenschap worstelen heb je vast al eens gehoord en een potje armworstelen gebeurt onder vrienden al eens, maar heb je al van duimworstelen gehoord? De scouts van Ingelmunster organiseerden op 7 september het eerste Belgisch kampioenschap duimworstelen. Het principe is hetzelfde als bij armworstelen, alleen gebruik je de kracht van je duim en hou je elkaar met de rest van je hand vast.

Het idee ontstond op tocht met de De Scouts. Daar hielden ze wel vaker potjes duimworstelen tegen elkaar en zo groeide het idee om dat eens in competitieverband te doen. Leuk detail is dat het niet louter om een ludieke wedstrijd ging, maar wel degelijk om het echte officiële Belgisch kampioenschap.

Ondanks relatief veel media-aandacht is het allereerste Belgisch kampioenschap duimworstelen geen al te groot succes geworden. Alles samen waren er welgeteld twaalf deelnemers. Maar zo brachten ze wel deze ludieke laagdrempelige sport boven water. De organisatoren mochten zelf de sport gaan demonstreren in de nummer 1 Show van Paul de Leeuw.