Ingelmunster

Gelukzakjes

Gelukzakjes

Tijdens de eindejaarsperiode heeft niet iedereen het geluk om aan te schuiven aan de feestdis en uitgebreid te vieren met vrienden en familie. Om deze mensen een hart onder de riem te steken, is er de actie gelukZAKJES.

Zakjes vol liefde

Het concept is zeer eenvoudig: je vult een gelukZAKJE met iets wat jij onmisbaar vindt tijdens de feestdagen, zoals een heerlijk pak koekjes, lekkere chocolaatjes, mooie theelichtjes, jouw lievelingskoffie … In ieder zakje zit een wenskaartje waarop je jouw wensen voor het nieuwe jaar of een kerstboodschap kunt schrijven. Kindjes kunnen de kaart ook inkleuren of helemaal naar wens versieren. Het Sociaal Huis schenkt daarna alle zakjes aan mensen die het (financieel) moeilijk hebben tijdens de feestdagen. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen wat eindejaarsvreugde beleeft, en mensen zich wat minder eenzaam voelen. #iedereendoetmee!

Wat stop ik in het tasje?

De inhoud van het zakje hoeft helemaal niet duur of origineel te zijn. Het is de bedoeling dat jij iets schenkt waar je zelf ook blij van wordt! Doet de geur van verse koffie jou altijd denken aan een gezellig onderonsje met vrienden en familie? Schenk dan een pakje van jouw lievelingskoffie en schrijf een mooie boodschap op het kaartje. Met dit kleine gebaar ben je even een lichtpuntje voor iemand anders tijdens de wintermaanden! Alcohol of breekbare zaken schenk je beter niet en kies voor producten met een lange houdbaarheidsdatum. Het is ook niet nodig om een heleboel spullen in het gelukZAKJE te stoppen, één item is voldoende.

Hoe kan ik een gelukzakje schenken?

De zakjes worden op verschillende manieren verspreid: 

  • In de week van 6 december krijgen alle Ingelmunsterse scholieren een zakje mee in de boekentas. Ze kunnen de gevulde tasjes terug in school afgeven tegen donderdag 16 december. Medewerkers en vrijwilligers van De Cirkel zullen de zakjes daar ophalen.
  • De zakjes zijn beschikbaar aan het onthaal van het gemeentehuis, het sociaal huis, de bib en in de Sint-Amandskerk. Je kan ze daar ook inleveren ten laatste op donderdag 16 december.

Sociaal Huis

Sociaal Huis
Oostrozebekestraat 6
8770 Ingelmunster
T: 051 33 74 60
F: 051 30 45 81
E: sociaalhuis@ingelmunster.be

Openingsuren:

Bekijk de openingsuren