Inleefweek armoede

Ervaar hoe het voelt om in armoede te leven

In oktober kan je met jouw gezin deelnemen aan een ‘inleefweek armoede’. Je gaat de uitdaging aan om één week rond te komen met het budget van iemand die in armoede leeft. Afhankelijk van je gezinssituatie komt dat neer op 60 euro voor een volwassene en 20 euro voor een kind. Zo ervaar je aan den lijve hoe het voelt om in armoede te leven.

De inleefweek gaat door van 17 tot en met 23 oktober en is een organisatie van het gemeentebestuur, Avansa en Welzijnszorg. De week begint met een intakegesprek waar het budget wordt bepaald afhankelijk van je gezinssituatie. Met dit budget betaal je voeding, ontspanning, brandstof en alle
(onverwachte) kosten.

Elke dag krijg je via e-mail een onverwachte situatie doorgestuurd, bijvoorbeeld een extra rekening. Je moet proberen hiermee om te gaan, rekening houdend met het beperkt budget. Als afsluiter is er een ontmoetingsmoment waar deelnemers en een ervaringsdeskundige ervaringen uitwisselen. Deze momenten zorgen ervoor dat je helemaal ondergedompeld wordt in het thema armoede en maken je ervaring nog intenser.

Ga de uitdaging aan!

  • Inleefweek armoede: van 17 tot en met 23 oktober.
  • Budget: afhankelijk van je gezinssituatie, ongeveer 60 euro voor een volwassene en 20 euro voor een kind.
  • Omgaan met onverwachte situaties.
  • Afsluitend ontmoetingsmoment om ervaringen uit te wisselen.

Heb je nog vragen of twijfel je om deel te nemen? Kom dan naar de infosessie op donderdag 6 oktober om 19.30 uur in de brasserie van het ontmoetingscentrum.

 

 

Nog vragen?

Bij het socaal huis helpen ze je graag verder: 
T 051 33 74 78
sociaalhuis@ingelmunster.be