Ingelmunster

Kermisweekend

Heel wat Ingelmunsterse verenigingen zorgen er ook dit jaar voor dat er tijdens het kermisweekend van alles te beleven valt! Tijdens het laatste weekend van september kan je je amuseren op de kermis en braderie, een tentoonstelling bekijken of een optreden meepikken.

Op zaterdag 28 september organiseert Unizo vanaf 7u. opnieuw een ontbijtbuffet met aansluitend om 9.30u. enkele vakmansroutes met bedrijfsbezoeken naar Ye Visual, Alluur en Fietsen Haverbeke. Vanaf 13u. kan je in het centrum genieten van een ontspannen sfeer tijdens de rommelmarkt en braderie.

Voor meer info over:

 • het ontbijtbuffet van Unizo: Jocelyne Dierickx-Visschers, T 0475 36 67 80
 • de vakmansroutes: Luc Morlion, T 0475 62 08 68
 • de braderie en rommelmarkt: Jan Defreyne, T 0478 87 20 25

Tentoonstellingen

Kunstblik is opnieuw te gast op verschillende locaties in Ingelmunster: kunstenaars stellen tentoon in het ontmoetingscentrum, het gemeentehuis, resto ’t Oud Stadhuis, Studio Pollie, Apotheek Seurinck en op het Marktplein. Zaterdag: van 10u.-12u. en van 14u.-20u., zondag: van 10u.-12u. en van 14u.-19u.

Natuurpunt De Buizerd en TuinHier slaan de handen in elkaar tijdens een natuurtentoonstelling in de polyvalente zaal van de bib. Ze stellen er hun werking voor en geven meer uitleg aan wie dat wenst. Zaterdag en zondag, telkens van 10u. tot 18u.

De kloosterzusters van Maria bestaan dit jaar 250 jaar. Je leert alles over de geschiedenis van het klooster tijdens de tentoonstelling in de bib! Zaterdag en zondag, telkens van 10u. tot 18u.

Het Davidsfonds organiseert een boekenbeurs met een expositie van Luk Decleer. Op zaterdag van 14u.-19u. en op zondag van 10u.-12u. en 14u.-19u. in het ontmoetingscentrum.

Kontrabasfeesten

Ingelmunster was wekenlang in de ban van het mysterie ‘De Koning Komt’. De onthulling was er eentje van formaat: de Amerikaanse band Dog Eat Dog treedt op vrijdag 27 september op tijdens de Kontrabasfeesten! Ook groepen als ‘Goe Vur In Den Otto’, Amber Broos, Antwerp Gipsy Ska Orchestra en talloze DJ’s komen een feestje bouwen. Check het volledig programma via de Facebookpagina jeugdhuis Kontrabas. De tickets voor het optreden van Dog Eat Dog zijn ondertussen allemaal de deur uit!

Opendeurdag brandweer

De brandweer zet dit jaar opnieuw zijn deuren open tijdens het kermisweekend. Iedereen is op zaterdag (van 14u.-19u.) of op zondag (van 10u.-19u.) welkom in de brandweerkazerne voor een blik achter de schermen! Op zondag is er een reuzebarbecue.

Familiedag en vuurwerk

Maandag 30 september is familiedag op de kermis en geniet je vanaf 16u. van verminderde tarieven op bepaalde attracties! We sluiten het kermisweekend feestelijk af met een prachtig vuurwerk op het marktplein om 21u. We kiezen ook dit jaar voor een geluidsarm en diervriendelijk vuurwerk.

Alle activiteiten vind je terug in de kermisflyer die we in alle brievenbussen bedelen!

Verkeersmaatregelen

Tijdens het kermisweekend zijn er aangepaste verkeersmaatregelen van kracht:

Op zaterdag 28 september van 10u. tot 12u. wordt de helft van de Sint-Amandsparking voorbehouden voor deelnemers aan de rommelmarkt.

Op zaterdag 28 september vanaf 12u. tot 24u. op zondag 29 september vanaf 14u. tot 23u. en op maandag 30 september van 19u. tot 23u. is alle verkeer, alsook stilstaan en parkeren, verboden in deze straten:

 • Gravinnestraat: vanaf het kruispunt met de Bruggestraat tot aan het kruispunt met de Oostrozebekestraat
 • Oostrozebekestraat: vanaf het kruispunt met de Gravinnestraat tot aan het kruispunt met de Bollewerpstraat
 • Tijdens deze periode wordt het éénrichtingsverkeer in de Schoolstraat opgeheven

Op zaterdag 28 september is:

 • 11u. tot 20u. alle verkeer verboden in:

- de Schoolstraat: vanaf het kruispunt met de Hinnebilkstraat tot aan het kruispunt met de Gravinnestraat

- de Guido Gezellestraat: volledig

 • Vanaf 12u. tot 20u. is alle verkeer verboden in:

- de Bruggestraat: vanaf het kruispunt met de Gravinnestraat tot aan het kruispunt met de Nieuwstraat

 • In deze straten is het verboden stil te staan of te parkeren vanaf 10u. tot 20u.
 • Het éénrichtingsverkeer wordt opgeheven in de Weststraat tussen de Doelstraat en de Bruggestraat vanaf 12u. tot 20u. Enkel plaatselijk verkeer wordt toegestaan in dit deel van de Weststraat

Tijdens het kermisweekend houdt de brandweer hun opendeurdagen. Daardoor zijn er ook volgende verkeersmaatregelen:

 • vanaf vrijdag 27 september om 16u. tot en met zondag 29 september om 21u. geldt er een parkeerverbod op de parking naast het Arsenaal
 • op zaterdag 28 september van 12u. tot 21u. en op zondag 29 september van 8u. tot 21u. wordt er een parkeerverbod ingesteld op de parkeerstrook aan de overkant van het brandweerarsenaal, behalve voor brandweervoertuigen
 • op zaterdag 28 september vanaf 12.30u. tot 21u. wordt de Schoolstraat ter hoogte van het arsenaal afgesloten voor alle verkeer op het rijvak palend aan het arsenaal. Verkeer komende van de Meulebekestraat wordt niet toegelaten, het verkeer komende van de Schoolstraat of Hinnebilkstraat kan richting Meulebekestraat
 • op zondag 29 september vanaf 9u. tot 21u. wordt de Schoolstraat ter hoogte van het arsenaal volledig afgesloten voor het verkeer. Verkeer komende van de Hinnebilkstraat kan via de Guido Gezellesstraat het centrum verlaten en de bewoners van de Hinnebilkstraat kunnen het garagestraatje bereiken via de Jan Breydelstraat. Hiervoor wordt het eenrichtingsverkeer in de Guido Gezellestraat en in het garagestraatje opgeheven.

Kontrabasfeesten

Het Stationsplein is afgesloten ter hoogte van jeugdhuis Kontrabas (Stationsplein 31) vanaf donderdag 26 september 6u. tot maandag 30 oktober om 12u. Ook een gedeelte van de stationsparking is dan niet toegankelijk. De fietsberging blijft bereikbaar. Parkeren kan op de parking aan de Cultuurfabriek. 

Voor meer info over de verkeersmaatregelen kan je terecht bij de dienst mobiliteit: T 051 33 74 33, mobiliteit@ingelmunster.be.