Lees je mee?

De Leesjury is een leesclub voor kinderen en jongeren waarin je een aantal boeken leest en er met je leeftijdsgenoten over kan praten. Daarna kies je je favoriet. Ben je tussen 8 en 16 jaar oud en hou je van verhalen? Schrijf je dan in als jurylid!

Welke boeken lees je?

Welke boeken je leest, hangt af van je groep. In de Leesjury zijn er zeven groepen, die aansluiten bij je leeftijd. Elke groep heeft een eigen leeslijst. In de lagere school lees je acht boeken, in het middelbaar zijn dat er zes. Vanaf tien jaar kan je de geselecteerde boeken ook als e-boek samen met een e-reader ontlenen, of een luisterboek aanvragen.

Je stemt voor je favoriete boek

Als je alle boeken hebt gelezen kan je stemmen. Je rangschikt de hele boekenlijst: het beste boek komt op de eerste plaats, en het boek dat je het minst graag las op de laatste plaats. Tijdens een boekenbabbel in de bib kan je met de andere juryleden praten over de boeken.

Je viert feest

Wanneer alle stemmen verzameld en geteld zijn, maakt Iedereen Leest de winnaars bekend. In de bibliotheek vieren we dit met een heus
slotfeest.

Lid worden?

Voel je de leeskriebels en wil je als lid van De Leesjury op zoek gaan naar de allerbeste boeken? Mail dan je naam, adres, telefoon en klas naar bibliotheek@ingelmunster.be of kom eens langs in de bib. De leeslijst vind je terug op www.deleesjury.be.
Voor meer info ben je welkom op zaterdag 24 september in de bib. Je krijgt een antwoord op al jouw vragen en ontvangt ook je leesmapje
en eerste boek. Je kan er meteen ook een kijkje nemen bij de boekenverkoop!

  • gratis
  • voor kinderen van het 2de leerjaar tot en met het 4de middelbaar
  • kom langs voor meer info op zaterdag 24 september tussen 9.30 – 12 uur en 14 – 16.30 uur
  • bibliotheek

Meer info

Dienst vrije tijd
vrijetijd@ingelmunster.be
T 051 32 14 65

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten voor kinderen in onze gemeente?
Schrijf je dan in voor de elektronische nieuwsbrief de Max!