Ingelmunster

Werken kruispunt Meulebekestraat-Jan Breydelstraat-Albrecht Rodenbachstraat

Vanaf maandag 18 mei starten de werkzaamheden in de Meulebekestraat, op het kruispunt met de Jan Breydelstraat en de Albrecht Rodenbachstraat. De aannemer start met het aanleggen van de nutsleidingen, nadien volgen de rioleringswerken. De werken zullen vermoedelijk duren tot eind augustus.

Tijdens deze werken is de Meulebekestraat volledig afgesloten voor doorgaand verkeer tussen de Schoolstraat en Meulebekestraat 39. In de rest van de Meulebekestraat en in de Schoolstraat zal op verschillende plaatsen aan de nutsleidingen gewerkt worden, vooral in de voetpaden. Om deze werken veilig te laten verlopen, geldt in de Meulebekestraat, tussen de Bruggestraat en de Schoolstraat, éénrichtingsverkeer richting Schoolstraat. Ook de Schoolstraat blijft alleen toegankelijk voor éénrichtingsverkeer vanuit de Meulebekestraat richting centrum.

Bereikbaarheid werfzone Meulebekestraat
Huisnummers 2 tot en met 8 en 1 tot en met 7 blijven bereikbaar tijdens de werken.  Huisnummers 10 tot en met 36 en 9 tot en met 17 zijn niet bereikbaar met de wagen. Deze bewoners kunnen hun auto parkeren in de Rodenbachwijk, op de parking van Delhaize en in de Bruggestraat.

Bereikbaarheid Rodenbachwijk
Alle bewoners van de Rodenbachwijk bereiken hun woning via een nieuwe inrit in de Bruggestraat, ter hoogte van huisnummer 160-168 (voormalige site Roverin). De aannemer heeft er extra verharding en verlichting voorzien zodat alle verkeer er veilig door kan. Fietsers en voetgangers gebruiken de doorsteek ter hoogte van Bruggestraat 134-136 (haarden Devos).

Bereikbaarheid Jan Breydelstraat/Acaciaplein
Via de voorlopige doorgang in de Bollewerpstraat, vlakbij het sportcentrum, blijven de Jan Breydelstraat en het Acaciaplein bereikbaar voor bewoners.

Bereikbaarheid garagestraatje Hinnebilkstraat

In- en uitrijden kan enkel via de Bollewerpstraat.

Bereikbaarheid basisschool het Wonderbos

Tijdens de werken aan de nutsleidingen is de ingang van het Wonderbos in de Meulebekestraat niet toegankelijk. De toegang via de Jan Breydelstraat blijft wel bereikbaar, via de doorgang in de Bollewerpstraat. We raden ouders aan om te parkeren op de parking van het sportcentrum en te voet naar de school te komen. Tijdens de rioleringswerken is de ingang via de Meulebekestraat opnieuw toegankelijk.

Voetgangers en fietsers

Kunnen het éénrichtingsverkeer volgen in de Meulebekestraat en de Schoolstraat. De doorgang in de werfzone is beperkt.

Vuilnisophaling
Voor de bewoners van de Rodenbachwijk verandert er niets. Het ophaalpunt ter hoogte van huisnummer 52 in de Jan Breydelstraat blijft behouden. Daarnaast komt er een nieuw ophaalpunt in de Meulebekestraat, voor huisnummer 10.

 

(Klik op onderstaande afbeelding om het plan groter te bekijken)

Plannetje werken kruispunt Meulebekestraat/Jan Breydelstraat/Albrecht Rodenbachstraat

Meer info

Heb je vragen of opmerkingen? Geef ons een seintje via het centraal meldpunt:

viaplan@ingelmunster.be
T 051 33 74 35

Op de hoogte blijven van alle werkzaamheden? Schrijf je in voor onze elektronische werkennieuwsbrief