05-08-2022
Bodemsaneringswerken in de Oostrozebekestraat
Op de locatie waar het nieuwe cultuurhuis komt, is de bodem vervuild. Deze vervuiling vindt zijn oorsprong in de vroegere droogkuisactiviteiten op deze locatie. Daarom moeten eerst bodemsaneringswerken gebeuren. Hierbij zal in de komende weken een eerste fase van de saneringswerken uitgevoerd worden. De werken omvatten het uitgraven en afvoeren van de zone met de grootste verontreiniging. Hiertoe worden plaatselijk bouwputten tot 4 à 5m diep gemaakt en terug aangevuld met propere grond. Later komt er nog een tweede fase, maar deze zal een beperktere impact hebben.

In opdracht van VLABOTEX vzw worden de bodemsaneringswerken uitgevoerd door de erkende aannemer Ghent Dredging nv en opgevolgd door een erkend bodemsaneringsdeskundig Envirosoil nv. VLABOTEX vzw is een bodemsaneringsorganisatie die specifiek werd opgericht voor onderzoek en sanering van vervuilde terreinen ten gevolge van textielverzorgingsactiviteiten. 

De werkzaamheden starten op maandag 8 augustus en zullen voor lichte hinder zorgen:
Omdat het voetpad niet toegankelijk is, moeten voetgangers de straat oversteken.
In- en uitrijden van werfverkeer.
Parkeerverbod in de Oostrozebekestraat tussen huisnummers 49 en 55.
Lawaai van de bemalingsinstallatie om het grondwaterpeil te verlagen.
Lawaai van de graafwerken.

In samenspraak met de aannemer en de opdrachtgeven proberen we de hinder zoveel mogelijk te beperken. Het einde van de werken is voorzien in de eerste helft van september.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Geef ons een seintje via openbarewerken@ingelmunster.be