Ingelmunster

Nieuwsbericht

08-09-2017 Jammers gezocht: kick-off Jazzcircuit'17
Altijd al zin gehad om mee te spelen in een jazzcombo? Ben je nieuwsgierig hoe het voelt om te improviseren of wil je (leren) jammen met andere muzikanten? Ben je op zoek naar een plek in de regio waar dit mogelijk is? Het kan!  
 
Cultuurcentrum De Leest in Izegem zet op zaterdag 16 september haar deuren wagenwijd open voor iedereen die er zin in heeft. In een ‘jazzy’ kroegsfeer laten we elke muzikant zijn of haar ding doen, onder deskundige begeleiding van Bruno Van der Haegen (jazzleraar Art’iz) en Joshua Dellaert (jazzleraar STAP). We starten de avond om 20u. met een ludieke ‘battle’, een krachtmeting tussen de leerlingen van de jazz-afdelingen van de muziekscholen Art’iz en STAP. Supporters zijn zeker en vast gewenst! Daarna kan de jam van start gaan. Inschrijven is niet nodig, breng enkel jullie muziekinstrument mee.  Iedereen kan gebruik maken van een drumstel, een keyboard en een gitaar-en basversterker.
 
Belangrijk: voor de muzikanten die nog niet (goed) vertrouwd zijn met het jammen, serveren we graag enkele ‘hapklare’ brokjes: kant-en-klare partituren (per sectie) van 15 klassieke jazz-songs, opgedeeld in 3 niveaus. De partituren kan je hier downloaden. Probeer de nummertjes eens uit en trommel alvast jullie (muzikale) vrienden en kennissen op, er staat geen leeftijd op!
 
Dit initiatief is de kick-off van “Jazzcircuit’17”, een reeks (steengoede) jazzconcerten en films in de regio Midden-West-Vlaanderen (een organisatie van UiTinMidwest). Het volledige programma vind je via deze link terug: www.jazzcircuit.be.