Ingelmunster

Nieuwsbericht

11-01-2018 Fibricheck: laat je hart screenen in de bib!
Fibricheck is een medische app voor de detectie van voorkamerfibrilatie (hartritmestoornis). Dankzij een samenwerking tussen de bibliotheek, het regionaal samenwerkingsverband BRoeRe en de Sint-Jozefskliniek krijg je op 3 februari tussen 10u. en 12u. in de bib de kans om gratis de app uit te testen en het resultaat te bespreken met een arts-specialist! 

FibriCheck detecteert voorkamerfibrilatie op basis van kleurveranderingen in de vingertop gemeten door de camera van een smartphone. Wanneer je je smartphone gedurende 60 seconden vasthoudt met de vingertop op de camera, krijg je al mee of je al dan niet een hartritmestoornis hebt Deze innovatieve app werd ontwikkeld door de Limburgse start-up Qompium in samenwerking met de Mobile Health Unit van de Universiteit Hasselt en Ziekenhuis Oost-Limburg. De app is enkel op medisch voorschrift beschikbaar in de App Store (www.fibricheck.com). Op 3 februari krijg je de kans om de app zelf uit te testen!  

Vooraf inschrijven
Wie zich inschrijft voor 26 januari via bibliotheek@ingelmunster.be of tel. 051 32 14 65 ontvangt op 27 januari een code waarmee je de app kan downloaden en een week kan uittesten. Op 3 februari krijg je in de bib meer info en antwoorden op je vragen door de specialisten van Qompium en bij cardioloog dr. Anne-Marie Standaert van de Sint-Jozefskliniek.
Je kan ook langskomen op 3 februari zonder vooraf in te schrijven. Vergeet niet om je smartphone zeker mee te brengen!