Ingelmunster

Nieuwsbericht

01-02-2018 Steek je licht op voor dementie
Dementie is een aandoening die helaas steeds meer opduikt. Maar vaak weten mensen niet wat dementie juist inhoudt. Daarom organiseert de Misthoorn samen met het gemeentebestuur op 22 februari een lichtjeswandeling door Ingelmunster. Voor, door en samen met mensen met dementie.

Het ziektebeeld bij dementie is heel divers en zorgt dikwijls voor heel wat vragen bij patiënten en familieleden. De Misthoorn organiseert jaarlijks in Ingelmunster een sensibiliserende activiteit om dit onderwerp bespreekbaar te maken en mensen met dementie een stem te geven. Dit jaar steken we een licht op voor dementie tijdens een lichtjeswandeling op 22 februari. Een initiatief in samenwerking met verschillende verenigingen, scholen en personen met dementie. 

Wandeling met weetjes
De lichtjeswandeling van 2,5 km start vanuit het Ontmoetingscentrum in de Bollewerpstraat, duurt ongeveer anderhalf uur en is rolstoeltoegankelijk. Je kiest zelf op welk tijdstip je vertrekt: 17.30u., 17.45u., 18u., 18.15u. of 18.30u. Onderweg hou je halt aan 8 stopplaatsen waar je door middel van poëzie, muziek, kunst, enz. info krijgt over dementie.

Licht
Licht staat centraal tijdens deze tocht: iedere groep wandelt onder begeleiding van een muzikant en een lichtlantaarn naar de verschillende stops. Langs het parcours roepen we alle inwoners op om de kaarsen die we hen bezorgen, aan te steken en buiten te zetten. 

Praktisch
Om deel te nemen aan de lichtjeswandeling kan je kaarten kopen in WZC Maria Rustoord, de bibliotheek en het sociaal huis. Kostprijs: 5 euro (kinderen vanaf 6 jaar en volwassenen) of 3 euro (kinderen tussen 2 en 6 jaar). In ruil krijg je een frisdrank, warme drank en een pannenkoek!