Ingelmunster

Nieuwsbericht

12-11-2019 Gemeentebestuur koopt grond voor hondenweide
Hondenbaasjes kunnen binnenkort met hun favoriete huisdieren terecht in een nieuwe hondenweide aan het kanaal. Het gemeentebestuur koopt een stuk grond aan om er een hondenlosloopweide te realiseren.

Inzetten op een fijne buurt is één van de grote werken uit het beleidsplan ‘De 10 Grote Werken’. Het voorzien van een hondenlosloopweide maakt deel uit van de plannen voor de komende legislatuur.
Na de zoektocht naar een groene omgeving die aansluit bij de kern van de gemeente en de groene kanaalomgeving vond het bestuur uiteindelijk een geschikt terrein. Dit stuk grond heeft een oppervlakte van ongeveer 5.000 m² en is gelegen tussen de Nijverheidsstraat, de Mandel en het kanaal Roeselare-Leie. Met de eigenaar Georges Defreyne sloot de gemeente een overeenkomst voor de aankoop van dit stuk parkgebied. De komende maanden wordt de aankoop van de grond verder administratief afgehandeld.

De parkzone vlak aan de Lysbrug is centraal gelegen. Deze locatie is bewust gekozen om de hondenliefhebbers en hun trouwe viervoeters aan beide zijden van het kanaal te kunnen bedienen. Maar ook wandelaars en voorbijgangers zijn welkom. Een nieuwe trage weg door de weide verbindt Wandel op de Mandel langs het kanaal met het pad langs de Mandel en de wijk die aansluit met het sportcentrum. Naast de uitloopweide voorziet het bestuur extra bomen en een paar banken. Een absolute méérwaarde voor de groene long in Ingelmunster!