Ingelmunster

Nieuwsbericht

21-11-2019 Gentstraat krijgt nieuw wegdek
Het wegdek in de Gentstraat (tussen de Ring en de Oostrozebekestraat) is door de grote verkeersstromen op verschillende plaatsen ernstig beschadigd. Daarom plant het bestuur in overleg met het Agentschap Wegen en Verkeer herstellingswerken. De rioleringswerken gebeuren pas in de volgende legislatuur.

Bij de start van de werken aan de Oostrozebekestraat, onderzocht het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) samen met de verkeerspolitie en het gemeentebestuur hoe men het zwaar verkeer best kon omleiden. De Gentstraat bleek het enige mogelijke alternatief. Als compensatie voorzag het Agentschap Wegen en Verkeer in de aanbesteding een apart onderdeel over het herstellen van de Gentstraat na de werken.
Het subsidiedossier voor de rioleringswerken in de straat is nog niet rond. Daarom schuiven deze werken op naar de volgende legislatuur. Op die manier zitten inwoners uit de Gentstraat niet opnieuw met overlast en kan de rust na de werken in de Oostrozebekestraat terugkeren. 

Binnenkort plant het bestuur een overleg met AWV en het studiebureau om te bekijken welke werken noodzakelijk zijn. Het zal gaan om werkzaamheden van korte duur en met een beperkte impact! Zodra duidelijk is om welke ingrepen het gaat volgt verdere communicatie.