Ingelmunster

Nieuwsbericht

17-12-2019 Handelsbeurs eind maart in Ingelmunster
Tijdens het weekend van 21 en 22 maart organiseert het gemeentebestuur in samenwerking met XL Events en de lokale economische raad een handelsbeurs op het marktplein. Bezoekers kunnen er kennismaken met verschillende Ingelmunsterse bedrijven en handelszaken.

In het beleidsplan ‘De 10 Grote Werken’ besteedt het gemeentebestuur ook aandacht aan (jonge) ondernemers. De terugbetaling van het inschrijvingsgeld bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen is een eerste maatregel die vanaf januari 2020 van kracht is. Daarnaast wil het gemeentebestuur ook inzetten op een handelsbeurs, waar mensen kunnen kennis maken met producten en diensten van Ingelmunsterse handelaars en bedrijven. 
De beurs gaat door op 21 en 22 maart in een luxetent op het marktplein. Via een parcours maken bezoekers gratis kennis met 37 beursstanden om uiteindelijk in een pop-up bar te eindigen. Een gespecialiseerde firma in standenbouw neemt de inrichting van de tent voor zijn rekening. Voor de praktische organisatie van dit evenement werkt het gemeentebestuur samen met XL Events, een Ingelmunsters bedrijf dat eerder al handelsbeurzen organiseerde. 

Gevarieerd aanbod
Het is de bedoeling om een brede variatie aan standen te voorzien. De dienst economie bezorgt alle Ingelmunsterse bedrijven en handelaars een uitnodiging om deel te nemen aan de beurs.  Wie snel reageert, is zeker van een plaatsje.
In de loop van het voorjaar starten we met een communicatiecampagne om de deelnemende handelaars bekend te maken.