Ingelmunster

Nieuwsbericht

19-12-2019 Nieuwe inzamelrondes voor afval en prijsstijging restafvalzakken
Afvalintercommunale IVIO laat weten dat ophaalrondes voor huishoudelijk afval wijzigen vanaf 1 februari. De nieuwe ophaalkalender voor 2020 valt tussen 15 en 31 januari in je brievenbus. De ophaaldagen voor januari  kan je terugvinden op de kalender van 2019. Gooi deze kalender dus nog niet weg! Heb je geen nieuwe kalender ontvangen tegen eind januari of kreeg je een verkeerde versie in je bus? Kom dan langs bij het onthaal van het gemeentehuis of raadpleeg de online versie via www.ivio.be. 

Ophaalrondes wijzigen
De bevolking is onze regio blijft groeien. Zo komen er heel wat woningen en dus extra ophaalpunten bij. Daarom wijzigt vanaf februari het parcours van de verschillende ophaalrondes. IVIO houdt hierbij rekening met heel wat factoren zoals het huidige aantal ophaalpunten, de opgehaalde gewichten, het aantal af te leggen kilometers, marktdagen, gewijzigde verkeerssituaties, enz. Na het uitstippelen van de routes moeten de chauffeurs de nieuwe rondes aanleren. 

Restafvalzakken worden duurder
De prijzen van de restafvalzakken stijgen: vanaf 1 januari kost een grote zak 2 euro en een kleine zak 1 euro. Zakken die je voor deze datum aankocht, kan je verder gebruiken zonder meerprijs of sticker.