Ingelmunster

Nieuwsbericht

30-12-2019 Vive le vélo
Fietsen is gezond en het is een duurzame manier om je te verplaatsen. Na het inrichten van enkele ‘fietsstraten’ stimuleert het gemeentebestuur in 2020 de aankoop van een (elektrische)fiets, bakfiets en elektrische scooter via een fietssubsidie.
Ingelmunsternaren die in 2020 een fiets kopen, krijgen zoals vermeld in het beleidsplan 'de 10 Grote Werken' een terugbetaling van het gemeentebestuur in de vorm van Kadobonnen. Zo ontvang je een Kadobon van 50 euro bij de aankoop van een niet-elektrische fiets of 100 euro voor een elektrische fiets. Ook voor de populaire speed pedelecs is er een bon van 100 euro. Iedere Ingelmunsternaar vanaf 18 jaar kan een subsidie aanvragen via een aanvraagformulier op de website. Een kopie van de aankoopfactuur voeg je toe als bijlage. 

De subsidie is beschikbaar voor een brede waaier van ‘fietsen’. Ook wie een bakfiets of speed pedelec aankoopt, kan rekenen op een subsidie. Wie minder mobiel is en een elektronische scooter aankoopt, kan eveneens een toelage aanvragen.