02-05-2022
Inleefweek armoede: ervaar hoe het voelt om in armoede te leven
In oktober kan je met jouw gezin deelnemen aan een ‘inleefweek armoede’. Je gaat de uitdaging aan om één week rond te komen met het budget van iemand die in armoede leeft. Afhankelijk van je gezinssituatie komt dat neer op 60 euro voor een volwassene en 20 euro voor een kind. Zo ervaar je aan den lijve hoe het voelt om in armoede te leven. 

De inleefweek gaat door van 17 tot en met 23 oktober en is een organisatie van het gemeentebestuur, Avansa en Welzijnszorg. De week begint met een intakegesprek waar het budget wordt bepaald afhankelijk van je gezinssituatie. Met dit budget betaal je voeding, ontspanning, brandstof en alle (onverwachte) kosten.

Elke dag krijg je via e-mail een onverwachte situatie doorgestuurd, bijvoorbeeld een extra rekening. Je moet proberen hiermee om te gaan, rekening houdend met het beperkt budget. Als afsluiter is er een ontmoetingsmoment waar deelnemers en een ervaringsdeskundige ervaringen uitwisselen. Deze momenten zorgen ervoor dat je helemaal ondergedompeld wordt in het thema armoede en maken je ervaring nog intenser.

Inschrijven voor de inleefweek kan via welzijnszorg.be/inleefweek-armoede-Ingelmunster
Heb je hier nog vragen over? Bij het sociaal huis helpen ze je graag verder: T 051 33 74 78 - sociaalhuis@ingelmunster.be