23-11-2022
Ingelmunster lanceert twee nieuwe communicatiekanalen
Volgend jaar ontrolt Ingelmunster twee nieuwe communicatiekanalen om de burger nog beter te informeren. Naast het gekende Infomagazine dat voortaan 4 keer per jaar verschijnt, verspreidt de gemeente vanaf 2023 maandelijks een Infobrief. Daarnaast komt er een digitaal infoscherm op het marktplein.  

  
Decennialang viel ‘t Krantje iedere week in de Ingelmunsterse brievenbussen. Een fel gesmaakt communicatiekanaal voor zowel de gemeentelijke berichtgeving, de commerciële boodschappen van de lokale handelaars als aankondigingen van de vele activiteiten van het verenigingsleven.    
Het wegvallen van dit kanaal zorgde voor een communicatieleegte die moeilijk opgevuld raakt. Het gemeentebestuur kan ‘t Krantje onmogelijk vervangen maar levert wel een dubbele inspanning om de Ingelmunsternaren goed op de hoogte te houden van het reilen en zeilen.  

Op het marktplein komt een digitaal scherm van 5m². Hiervoor werkt de gemeente samen met de gespecialiseerde firma Cityscreens. Lokale handelaars krijgen de mogelijkheid om te adverteren. Commerciële advertenties wisselen af met boodschappen en aankondigingen van het gemeentebestuur. ‘s Nachts gaat het LED-scherm uit.  
De nieuwe Infobrief bevat gemeentelijke info en een activiteitenkalender met een overzicht van het verenigingsleven. Begin januari valt de eerste editie in de bus. De Infobrief verschijnt in totaal elf keer per jaar, in aanvulling op het Infomagazine. Extra tekst en uitleg krijgen de verenigingen op donderdag 8 december tijdens een specifiek infomoment met communicatie als centraal thema.