18-08-2023
Lees je mee met de leesjury?
De Leesjury is een leesclub voor kinderen en jongeren waarin je een aantal boeken leest en er met je leeftijdsgenoten over kan praten. Daarna kies je je favoriet. Ben je tussen 8 en 16 jaar oud en hou je van verhalen? Schrijf je dan in als jurylid!

Welke boeken lees je?
Welke boeken je leest, hangt af van je groep. In de Leesjury zijn er zeven groepen, die aansluiten bij je leeftijd. Elke groep heeft zijn eigen leeslijst. In de lagere school lees je acht boeken, in het middelbaar zijn dat er zes. Vanaf tien jaar kan je de geselecteerde boeken ook als e-boek samen met een e-reader ontlenen of een luisterboek aanvragen.

Je stemt voor je favoriete boek
Als je alle boeken op je lijst gelezen hebt, ga je stemmen. Je rangschikt de hele lijst: het beste boek komt op de eerste plaats, en het boek dat je het minst graag las, komt op de laatste plaats. Tijdens een boekenbabbel in de bib kan je met de andere juryleden praten over de boeken.

Je viert feest
Wanneer alle stemmen verzameld en geteld zijn, maakt Iedereen Leest de winnaars bekend. In de bibliotheek vieren we dit met een heus slotfeest.

Lid worden?
Voel je de leeskriebels en wil je als lid van De Leesjury op zoek gaan naar de allerbeste boeken? Mail dan je naam, adres, telefoon en klas naar bibliotheek@ingelmunster.be of kom eens langs in de bib. Als je benieuwd
bent naar de leeslijst, kan je die terugvinden op www.deleesjury.be
Voor meer info ben je welkom op woensdag 20 september in de bib, tussen 14 en 17 uur. Je krijgt een antwoord op al jouw vragen, en je ontvangt ook je leesmapje en eerste boek.