Ingelmunster

Werken rondpunt Oostrozebekestraat-Ring

Op 14 oktober, na de ochtendspits, start de laatste fase van de werken in de Oostrozebekestraat:  het vernieuwen van het rondpunt met de Ring (N50). Onder het rondpunt komt nieuwe riolering. Daarnaast wijzigt ook de verkeerscirculatie: fietsers krijgen een aparte fietsstrook op het rondpunt, afgesloten van het autoverkeer.

Bekijk het plan van het nieuwe rondpunt

Om de duur van de werken zo kort mogelijk te houden, gebeuren alle aanpassingen in één keer en zal het rondpunt een tijdje volledig afgesloten zijn. De werken duren 4 maanden, afhankelijk van de weersomstandigheden. De werkzaamheden starten nu al en niet na de opening van de nieuwe Dorpsbrug. Zo willen we vermijden dat het doorgaand verkeer tijdens de werken aan het rondpunt opnieuw door het centrum rijdt, met heel wat overlast tot gevolg.

Het schepencollege plant een bezoek aan alle handelaars in de Oostrozebekestraat, tussen de Bollewerpstraat en de Ring, om hen zo goed mogelijk te informeren. 

 

Verkeersregeling fietsers tijdens de werken

Rondpunt Oostrozebekestraat-Ring (N50)

Er is een doorgang voorzien voor fietsers (incl. bakfietsen) en bromfietsen op het rondpunt. Zo kan je zowel richting Kortrijk als richting Brugge vlot naar het centrum fietsen en omgekeerd. Hou er wel rekening mee dat je langs de Ring, tussen de Bollewerpstraat en de Oostrozebekestraat enkel kan fietsen aan de kant van het sportcentrum (in 2 richtingen).

De Ringbrug is enkel toegankelijk voor fietsers!

Verkeerssituatie fietsers rondpunt Ring-Oostrozebekestraat: bekijk het plan

Kruispunt Gentstraat-Ring (N50)

Let op! Fietsers zijn niet toegelaten: 

  • langs de Ring richting Brugge, tussen de Kortrijkstraat en de Gentstraat. Dit om onveilige situaties op het kruispunt met de Gentstraat te vermijden.
  • in de Gentstraat, tussen de Ring en de Vlasbloemstraat, in beide richtingen

Fietsers richting Brugge moeten via de oversteekplaats op de Ring ter hoogte van de Kortrijkstraat de Ring oversteken. Daar fiets je via de Kortrijkstraat richting station en bereik je het centrum met de fietsbrug. Met de bakfiets of bromfiets rij je via de Kortrijkstraat en Gentstraat richting Ringbrug.

Fietsers richting Kortrijk kunnen fietsen langs de Ring richting Kortrijk.

Fietsers richting Oostrozebeke kunnen via de Vlasbloemstraat en het jaagpad langs het kanaal fietsen. We voorzien er extra verlichting.

Verkeerssituatie fietsers kruispunt Ring-Gentstraat: bekijk het plan

Verkeersregeling auto's en vrachtwagens tijdens de werken

Volledig afgesloten voor alle verkeer: 

  • rondpunt Oostrozebekestraat/Ring
  • Ringbrug (enkel toegankelijk voor fietsers)

Verkeer Kortrijk-Brugge

Omleiding via de Gentstraat en de Oostrozebekestraat. In beide straten is tweerichtingsverkeer voorzien.

Opgelet: in de zone langs de werkzaamheden geldt een snelheidsbeperking van 30km/u. In de Gentstraat geldt een parkeerverbod.

AWV past de verkeerslichten op het kruispunt van de Gentstraat en de Ring aan om de doorstroming van het verkeer zo vlot mogelijk te laten verlopen. 

Verkeer van en naar het centrum

Richting Brugge: omleiding via de Ring en rondpunt Meulebekestraat 

Richting Kortrijk: via de bypass op het rondpunt bereik je vlot het centrum

Verkeer vanuit het centrum kan via de Oostrozebekestraat het rondpunt NIET oprijden. Er is een omleiding voorzien via de Bruggestraat en Meulebekestraat naar de Ring. 

Verkeerssituatie autoverkeer rondpunt Ring-Oostrozebekestraat: bekijk het plan

Verkeerssituatie autoverkeer kruispunt Ring-Gentstraat: bekijk het plan

Verkeersregeling bussen tijdens de werken

Lijn 52 (Tielt-Kortrijk): geen halte op het marktplein. Opstapplaatsen in de buurt: station of Meulebekestraat 56.

Parcours bus vanaf halte Meulebekestraat 56: via De Ring naar de Oostrozebekestraat, voorlopige halte tussen het rondpunt en het tankstation - aan de Sint-Jozefsschool en aan de Krekelstraat. Daarna rijdt de bus verder via de Gentstraat.

Lijn 81 (Roeselare-Anzegem): geen hinder

De halteplaats van de marktbus op het marktplein schuift een klein beetje op: je stapt op en af ter hoogte van Gravinnestraat 9.

Meer info

Heb je vragen of opmerkingen? Dan kan je dit altijd doorgeven via ons centraal meldpunt:

viaplan@ingelmunster.be

T 051 33 74 35

Op de hoogte blijven van alle werkzaamheden? Schrijf je in voor onze werkennieuwsbrief