Ingelmunster

Toegankelijkheid tijdens de werken (omleidingen)

1. Met de fiets of te voet

Verkeer centrum

Fietsers en voetgangers moeten zich zo vlot mogelijk kunnen verplaatsen tijdens de werken. Daarom installeert Waterwegen en Zeekanaal NV een tijdelijke brug over het kanaal Roeselare-Leie ter hoogte van het kasteeldomein, vlakbij de Dorpsbrug. Deze brug verbindt de Trakelweg en het jaagpad langs het kanaal aan de kant van het station. Via het kasteeldomein en een tijdelijke brug over de Mandel heb je toegang tot het centrum. Het station is bereikbaar via het jaagpad tot aan het Stationsplein. 

Plan omleiding kasteeldomein

 

Doorgaand verkeer

Fietsers die een lange afstand afleggen langs het kanaal Roeselare-Leie volgen het jaagpad en de Zuidkaai. Via de Emelgembrug in Izegem en de Lysbrug in Ingelmunster kan je het kanaal oversteken.  

Plan omleiding doorgaand verkeer auto/fiets

2. Met de auto

Bestuurders moeten een omleiding volgen van een kleine 3 kilometer via de N50.
Wil je van het station naar het centrum rijden? Dan volg je de Gentstraat tot aan het knooppunt met de Ringlaan. Daar vervolg je je weg via de N50 en sla je aan het rondpunt af richting Oostrozebekestraat.
Wil je van het centrum naar het station? Dan kan je gewoon dezelfde route volgen in de andere richting.

Plan omleiding doorgaand verkeer auto/fiets

3. Verkeer woonkorrel tussen het kanaal en de Mandel (vlakbij de werfzone)

Wie tussen het kanaal en de Mandel woont of daar moet zijn, zal altijd toegang hebben van en naar de woonkorrel. 

Met de fiets of te voet

Via de tijdelijke brug over het kanaal kan je de woonkorrel bereiken. Om naar de markt te geraken, zet je je weg verder via het kasteeldomein. Wie naar het station moet, steekt de tijdelijke brug over en rijdt verder via het jaagpad richting Stationsplein.

Met de auto

Tijdens de werken wordt een nieuwe toegang voorzien via de Nijverheidsstraat. De route leidt je naar de Trakelweg, die je verder volgt langs het kanaal tot aan café De Fagot. Je volgt dezelfde route om deze woonzone te verlaten.

Plan omleiding woonkorrel auto/fiets

Meer info

Heb je vragen of opmerkingen? Dan kan je dit altijd doorgeven via ons centraal meldpunt:

viaplan@ingelmunster.be

tel. 051 33 74 35