Ingelmunster

Participatie

Park aan het water

Overzichtskaart
Klik op het plan om te vergroten

Zoals je op bovenstaande kaart kan zien, ontwikkelt zich rond het kanaal een uitgestrekte groene long in het centrum van onze gemeente. Het gemeentebestuur wil deze groene parel koesteren, verder opwaarderen en uitbreiden op basis van enkele concrete projecten. Deze projecten vormen, samen met de bestaande groengebieden, stilaan één groot aaneengesloten park- en groengebied rond het kanaal Roeselare-Leie. 

Over welke projecten gaat het?

Er staan heel wat zaken gepland in de kanaalomgeving. Sommige zijn zo goed als uitgevoerd, andere staan nog op de planning. Om jullie een zo volledig mogelijk beeld te geven, vind je de info van alle projecten hier terug. We delen ze op in 2 groepen:

Groep 1

Over deze projecten kan je jouw mening geven via de vragenlijst:

Groep 2

Deze projecten zijn in ontwikkeling of gepland in de (verre) toekomst. Hierover stellen we geen vragen, maar je kan de info wel nalezen om een goed beeld te vormen van wat er allemaal zal gebeuren in de kanaalomgeving. Naast onderstaande projecten is er ook heel wat woonontwikkeling in de kanaalomgeving. Denk maar aan de nieuwe woonzone in de Vaartstraat bijv. Bij al deze woonontwikkelingen houden we rekening met de groenstructuur en de toekomstplannen rond het kanaal. 

Geef ons jouw mening!

Maar voor we hiermee aan de slag gaan, willen we jullie mening horen. Wat is voor jou prioritair? Heb je nog nuttige suggesties?

1. Lees eerst bovenstaande uitleg met de bijhorende foto's en plannen.

2. Vul voor 1 december onze vragenlijst in. Het invullen van de vragen neemt slechts enkele minuten in beslag.