Help vluchtelingen in Oekraïne

De situatie in Oekraïne laat niemand onberoerd. Wil je als Ingelmunsternaar Oekraïense vluchtelingen helpen? Dan kan je thuis noodopvang bieden, #plekvrij, of je opgeven als vrijwilliger.

#plekvrij

Heb je thuis een plekje vrij om Oekraïners op de vlucht tijdelijk op te vangen? Of heb je een leegstaande vakantiewoning of appartement?

Stel je hier kandidaat.

Hou er wel rekening mee dat nog niet alle richtlijnen duidelijk zijn. Het is dus mogelijk dat er nog specifieke voorwaarden bijkomen voor het geven en krijgen van opvang!

Het gemeentebestuur volgt de richtlijnen van de overheid op. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn, zullen we hierover communiceren.

Helpen als vrijwilliger

Ik wil ook helpen

 

Wil je financieel hulp bieden?

Onder de naam Oekraïne 12-12 lanceren de leden van Consortium 12-12 een gemeenschappelijke oproep ten voordele van de slachtoffers van de crisis in Oekraïne. 

Een donatie kan gedaan worden via de website of op het rekeningnummer BE19 0000 0000 1212.

Nuttige links

Meer info

De infobrochure 'welkom in Vlaanderen' van Het Agentschap Integratie en Inburgering. Daarin vinden vluchtelingen uit Oekraïne essentiële informatie over onder meer verblijfsmogelijkheden, onderwijs en werk. De brochure is beschikbaar in het Oekraïens, Engels, Frans en Russisch.

- Het Agentschap Integratie en Inburgering organiseert online sessies voor Oekraïense vluchtelingen. Tijdens die sessies krijgen ze antwoorden op hun vragen over hun verblijf in Vlaanderen. Deelname aan de sessies is gratis, maar inschrijven is verplicht. Dat kan op de website van het Agentschap Integratie en Inburgering. Daar staat ook de informatie in het Oekraïens.