Cultuurtrofee

Winnaar

Dominique Santens is 30 jaar lid van blaasorkest Alpenroos waarvan 25 jaar als voorzitter. In al die jaren organiseerde hij 24 keer Alpenroos in concert, 10 matinée-concerten, vieringen voor het 40-45-55 en 60-jarig bestaan van Alpenroos en verschillende verbroederingen. Hij houdt zich ook bezig met het beheer van de kostuums en de externe relaties. 

Genomineerd

Elena Yourchenko is afkomstig uit Oekraïne en zet zich in om haar vroegere landgenoten die op de vlucht zijn zo goed mogelijk bij te staan. Huivesting, begeleiding, helpen bij de integratie, kledij bezorgen, enz. het is bijna een dagtaak! Daarnaast treedt ze vaak op als onbezoldigd vertaler voor ziekenhuizen of gemeentebesturen. 

Rudy Van de Putte is er altijd! Bij Music For Life, Studio Kontrabas, Curieus ... Daarnaast is hij ook een gewaardeerd acteur bij toneelkring Uylenspieghel. 

 

 

Bart Cafmeyer behaalde al in 1979 de eerste prijs voordracht aan het koninklijk conservatorium in Gent. Hij gaf les in Art'iz, is auteur van allerlei werkmappen voor het kunstonderwijs en is regisseur en acteur bij verschillende regionale amateurgezelschappen. 

Daarnaast regisseerde hij diverse spektakels, cultuurwandelingen en stoeten en stelde een hele reeks theaterprogramma's samen, o.a. 'Menschen in de Grooten Oorlog'. Bart heeft een uitgeproken talent om met woorden en verhalen iedereen te boeien. 

Christine Vanneste was maar liefst 31 jaar secretaresse bij KVLV, nu Ferm. Christine werkt heel secuur, met een mooi overzicht van inkomsten en uitgaven, brengt verzekeringen in orde, regelt de briefwisseling, enz. 

Marleen D'haene werd in 19991 wijkverantwoordelijke en is sinds 2014 verslaggever bij Ferm. Ze was bijna altijd aanwezig tijdens bestuursvergaderingen, brengt goede ideeën aan, luistert en geeft haar mening. Vaak was ze samen met Christine de eerste en laatste aanwezige tijdens een activiteit, om alles klaar te zetten en opnieuw op te ruimen. 

Twee dames die zich jarenlang met hart en ziel hebben ingezet voor Ferm!

Hein Denturck tekent met 'portret for life' al jaren portretten om zo geld in te samen voor de Warmse Week. Daarnaast lag hij ook mee aan de basis van Art for Life en creeërde hij het kunstwerk 'De Vlam' tijdens corona. Hij is muzikant bij de Wilfrieds en The White Horsemen. Hein springt bij waar hij kan: tijdens Labadoux, tijdens het BK tijdrijden zorgde hij voor een grote fiets op het marktplein, enz.

Studio Kontrabas is een collectief van 6 Ingelmunsternaren die samen 72 uur live radio maken voor de Warmste Week en allerlei goede doelen. Studio Kontrabas maakt niet enkel radio maar coördineert allerlei acties voor het goede doel. Een mooi initiatief dat veel mensen samen brengt!