Ondernemer van het jaar

Winnaar

Anouschka Baeckelandt werkte tot 2020 als operatieverpleegkundige. Daarna besliste ze om volledig in Interbrickx, de zaak van haar man, te stappen. Zonder enige voorkennis van de bouwsector hielp ze mee om de zaak verder uit te bouwen. Anouschka houdt zich bezig met alle administratie en personeelszaken. Ondertussen is Interbrickx één van de sterkst groeiende kleine bedrijven in West-Vlaanderen. 

Genomineerd

Axelle D'hondt en Daphnie Van Dorpe baten sinds 2018 kapsalon XADA uit. Ze werken heel hard zodat ze geen klanten moeten afwijzen of teleurstellen. Twee toffe meiden met een mooie en moderne handelszaak.

Veronique Bonte runt samen met haar dochter Kathy familiebedrijf Verschoot. Met de vrachtwagen levert ze dakpannen en vloeren in West- en Oost-Vlaanderen. De firma Verschoot is ondertussen uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf en één van de grootste verdelers van Koramic in België. 

 

 

Robbe Depreiter promoot en organiseert met zijn bedrijf DPR Solutions sportevenementen. Eén van zijn activiteiten is 'Glamping La Ferme' waarmee hij Ingelmunster op de Air B&B-kaart zette. 

Jan-Baptist Tack is zaakvoerder van Destacx en TLT Automation. Beide bedrijven richten zich op klimaat, energie, water, elektro en software. Destacx is gespecialisserd in geautomatiseerde klimaatbehandelingsinstallaties, duurzame machines en klant-specifieke besturingssystemen in de champignonteelt. TLT Automation maakt innovatieve ontwerpen van machines voor het kweken van champignons. 

In volle coronatijd startte Mathias Vandenborre samen met Wesley Vercamst met 'Wide Marketing'. Geen typisch marketingbureau! Met roots in het wielrennen weten beide zaakvoerders wat hard werken is. Ze pakken uit met originele videocontent om de digitale strategie van bedrijven te optimaliseren. 

Jessica Maes heeft op korte tijd van haar hobby haar beroep gemaakt. Met veel passie maakt ze via 'het Tafelgemak' anderen warm om aan de slag te gaan met klei. Je kan er workshops handwerk of pottenbakken volgen maar ook ambachtelijke producten kopen.