Sporttrofee

Winnaar

Ellen Depreitere startte in 2021 met powerliften. Een sport die een aangepaste levensstijl vraagt met specifieke voeding en veel training.
Ondertussen behaalde Ellen verschillende Belgische records: 150,5 kg (squat), 173 kg (deadlift) en een totaal record van 388,5 kg. Ze bereidt zich momenteel voor op de selecties voor het Europees kampioenschap in Boedapest. 

Genomineerd

Marnick Vanneste is vrijwilliger bij minivoetbal Ingelmunster.  Hij verzorgt er allerlei administratieve jobs, van het bijhouden van de tussenstand tot de teksten voor De Weekbode. 

Xavier Degeldere is een motorcrosser in hart en nieren. Een echte sportman die in 2022 opnieuw een zilveren medaille haalde.

 

 

Peter Devos traint en coacht 2 damesploegen bij volleybalclub Divo. Hij steekt heel veel tijd en energie in de voorbereidingen en de trainingen zelf. Peter leeft mee en wil zijn speelsters naar het volgende niveau brengen. Hij blijft zoeken naar manieren om te verbeteren. Elke training is anders, nieuw, uniek en tot in de puntjes voorbereid.

Emiel De Clerck startte in 2015 met windsurfen en maakte al snel deel uit van het wedstrijdteam Bic Techno. Hij werd verschillende keren clubkampioen bij de jeugd en behaalde podiumplaatsen bij de U15 en U17 tijdens het BK. In 2021 en 2022 werd hij Belgisch kampioen. Hij behaalde eveneens een mooie 8ste plaats op het EK in Estland, een 4de plaats tijdens het EK in Italië en werd vicewereldkampioen tijdens het WK in Cyprus.