Verkeerssituatie nieuwe brug

Veilige verkeerssituatie op en rond de brug

Stationsbuurt: Doordat de spooroverweg voor autoverkeer in de kleine Izegemstraat ondertussen verdween, wordt dit een doodlopende straat. Een tunnel voor fietsers en voetgangers onder de sporen zorgt ervoor dat ze makkelijk en veilig de overkant kunnen bereiken. Pendelaars kunnen de tunnel gebruiken om naar het juiste perron te gaan. Deze werken worden uitgevoerd door Infrabel.

 

Woonkorrel: Vanaf de Trakelweg wordt de Stationsstraat doorgetrokken naar het pleintje voor de Valoratoren. Dit zal een eenrichtingsweg worden. In de Waterstraat en de Stationsstraat – vanaf het kruispunt met de Waterstraat tot aan de Trakelweg – is verkeer in twee richtingen mogelijk.

Minder steile brug volgt gewijzigd tracé

Aan de kant van het station volgt de nieuwe brug een gewijzigd tracé: het landhoofd – de constructie waarop de brug steunt – en de nieuwe toegangsweg komen samen naast de treinsporen te liggen. De nieuwe brug zal bereikbaar zijn ter hoogte van de Handelsstraat en doorlopen achter de huizen aan het begin van het Stationsplein. 

Deze keuze houdt in dat de stationsomgeving een aantrekkelijker geheel zal zijn. In de toekomst zal het gebied voorbij de Handelsstraat tot aan het kanaal een woonzone zijn met zicht op het nieuwe parklandschap.

 

Vlot naar de overkant

De aanloophellingen worden aan beide kanten van de brug een stuk langer. Daardoor wordt de nieuwe brug een pak minder steil met hellingen van maximaal 4 % en is ze toegankelijker voor fietsers en voetgangers. 

Aan beide zijden van de nieuwe brug komt een breed, gemengd fiets- en voetpad, vanwaar het kanaal en de omgeving goed te bewonderen zijn. Op de brug komen twee rijstroken die van elkaar gescheiden zijn, zodat het ook voor auto’s veiliger wordt.

Meer info

Heb je vragen of opmerkingen? Geef ons een seintje via het centraal meldpunt:

viaplan@ingelmunster.be
T 051 33 74 35

Op de hoogte blijven van alle werkzaamheden? Schrijf je in voor onze elektronische werkennieuwsbrief