Veilige oversteekplaats in de Izegemstraat

Het Agentschap Wegen en Verkeer start eind augustus met de heraanleg van het kruispunt van de Izegemstraat met de Spoorwegstraat. 

Veilige oversteekplaatsen en fietspaden

Om de veiligheid op het kruispunt te verbeteren, wordt het kruispunt volledig heraangelegd. Een nieuwe oversteekplaats zorgt ervoor dat fietsers en voetgangers veilig de Izegemstraat kunnen oversteken als ze de tunnel onder de spoorweg gebruiken. Een rode coating en markeringen tonen duidelijk het nieuwe fietspad. 

Kruispunt volledig afgesloten

De werken aan het kruispunt starten op maandag 5 september en duren volgens de huidige planning tot eind oktober 2022. Tijdens de werken wordt het kruispunt Izegemstraat - Spoorwegstraat volledig afgesloten.

Fietsers

Fietsers fietsen via de tunnel onder de spoorweg en de ‘Kleine Izegemstraat’ en bereiken zo de Izegemstraat.

Auto’s

  • Autoverkeer richting het centrum van Ingelmunster rijdt via de Izegemstraat, Gentseheerweg, Italianenlaan, Emelgembrug, Warandestraat, Ingelmunstersestraat , Weststraat, Elf Juli Singel en de Bruggestraat.
  • Autoverkeer richting het station van Ingelmunster rijdt via de Bruggestraat, Elf Juli Singel, Weststraat, Ingelmunstersestraat, Stijn Streuvelsstraat, Emelgem Plein, Italianenlaan, Gentseheerweg en de Izegemstraat.

 

De Lijn

De bussen van De Lijn volgen een omleiding tijdens de werken. Op delijn.be/routeplanner vind je actuele informatie over de hinder.

Toegankelijke bushalte

Daarnaast krijgt de bushalte ‘Ingelmunster Rozestraat’ (ter hoogte van Izegemstraat 203-205) een verhoogd perron. Zo kunnen reizigers comfortabel de bus op- of afstappen.

Meer weten?

Op wegenenverkeer.be/ingelmunster vind je alle actuele informatie over alle werken.

 

 

Meer info

Heb je vragen of opmerkingen? Geef ons een seintje via het centraal meldpunt:

viaplan@ingelmunster.be
T 051 33 74 35

Op de hoogte blijven van alle werkzaamheden? Schrijf je in voor onze elektronische nieuwsbrief