Ingelmunster

Finse looppiste en loopomloop

Finse looppiste

Het parcours van de looppiste is 1098 m lang en is gelegen aan de binnenkant van de omheining van het sportcentrum.
De Finse piste is volledig gratis toegankelijk, zonder afspraak. Deze piste is de ideale oplossing voor zowel de geoefende als beginnende jogger.

Het idee komt uit de Scandinavische landen waar lopers in de zomer gebruik maakten van de langlaufpistes. Deze werden geprepareerd met zagemeel. In de jaren ‘70 waaide dit concept over naar het Europese vasteland, maar in Vlaanderen begon dit zagemeel snel te composteren. Dus werd er gezocht naar betere bodembedekkers, zoals boomschors en houtsnippers.
Het belangrijkste pluspunt van deze zachte ondergrond is ongetwijfeld het loopcomfort. Door het verend effect worden de gewrichten (vooral de knie, rug) gevoelig minder belast.

Loopomloop

Een loopomloop is uniform bewegwijzerd en aangeduid met afstandsindicatie. Ze is aangelegd in een natuurlijk vriendelijke omgeving. Een loopomloop voldoet aan de eisen van zowel de geoefende sporter en atleet als de recreatieve loper.

 

De 'loopomloop Ingelmunster' is een bewegwijzerde looproute die start op het sportcentrum. Het parcours bestaat uit 2 lussen: de groende lus is 5,8km lang, in combinatie met de blauwe lus loop je 10,4km. De route is bijna volledig verlicht en het grootste deel bestaat uit een onverharde ondergrond.

Bekijk de folder met het plannetje. Je kan deze folder ook gratis ophalen bij de sportdienst.

Sportdienst

Sportdienst
Bollewerpstraat 92a
8770 Ingelmunster
T: 051 33 74 50
E: sport@ingelmunster.be

Openingsuren:

Bekijk de openingsuren