Ingelmunster

Plantafstanden

Voor het planten van bomen en hagen in uw tuin is geen stedenbouwkundige vergunning nodig. Toch dient u hierbij rekening te houden met een aantal wettelijke bepalingen uit het veldwetboek.

Bomen:

  • Hoogstammige bomen mogen slechts op een door vast en erkend gebruik bepaalde afstand geplant worden. Wanneer dergelijk gebruik niet bestaat, mogen hoogstammige bomen tot op 2 meter van de perceelsgrens geplaatst worden.
  • Voor laagstammige bomen dient een afstand van minimum 0,5m van de perceelsgrens in acht genomen te worden.
  • Fruitbomen van welke soort ook mogen als leibomen, aan elke kant van de muur tussen twee erven, geplant worden zonder dat een afstand in acht wordt genomen. Is die muur niet gemeen, dan heeft alleen de eigenaar het recht hem als steun voor zijn leibomen te gebruiken.


Levende hagen:

  • Voor het plaatsen van een levende haag heb je geen stedenbouwkundige vergunning nodig. Een haag mag op de scheiding geplaatst worden ALS beide buren het hiermee eens zijn. In dat geval onderhouden beide buren de haag. In alle andere gevallen moeten hagen op minimum 0,5m van de perceelsgrens staan.

 

 

Milieudienst

Loket technische dienst - Gemeentehuis
Oostrozebekestraat 4
8770 Ingelmunster
T: 051 / 33 74 32
E: milieu@ingelmunster.be

Openingsuren:

ma. tem vr.: 9u tot 12u
di. en do.: 13.30u tot 17u

In juli en augustus enkel open in de voormiddag!

Gesloten: 20 tot en met 22 april, 1 mei, 30 mei tot en met 1 juni, 8 juni tot en met 10 juni, 14 juni, 11 juli, 22 juli, 15 augustus, 28 tot en met 30 september, 1 en 2 november, 11 november, 24 tot en met 26 december, 31 december tot en met 2 januari.