Ingelmunster

Routeplan zwaar vervoer

De besturen van Ingelmunster en Izegem streven ernaar om het zwaar verkeer zoveel mogelijk uit de kern te weren. Omdat er zich in beide gebieden heel wat bloeiende firma's bevinden die bereikbaar moeten zijn voor dit zwaar verkeer, hebben de 2 besturen een routekaart zwaar vervoer ontwikkeld.

Door middel van deze routekaart worden truckers geïnformeerd over de vlotste en veiligste route naar de industriezones. Deze routes lopen rond het centrum van zowel Ingelmunster als Izegem. In beide steden zijn voertuigen van meer dan 7,5 ton verboden in het centrum (uitgezonderd plaatselijk verkeer). Deze tonnagebeperking wordt door middel van zoneborden duidelijk aangegeven.

Ingelmunsterse bedrijven die dat wensen kunnen de routekaart gratis bestellen om aan hun chauffeurs en leveranciers mee te geven. Je kan hiervoor terecht aan het onthaal van het gemeentehuis.

Dienst Mobiliteit

Loket technische dienst - Gemeentehuis
Oostrozebekestraat 4
8770 Ingelmunster
T: 051 / 33 74 33
E: mobiliteit@ingelmunster.be

Openingsuren:

ma tot vr: 9u tot 12u
di en do: 13u30 tot 17u

In juli en augustus enkel open in de voormiddag!

Gesloten: 20 tot en met 22 april, 1 mei, 30 mei tot en met 1 juni, 8 tot en met 10 juni, 14 juni, 11 juli, 22 juli, 15 augustus, 28 tot en met 30 september, 1 en 2 november, 11 november, 24 tot en met 26 december, 31 december tot en met 2 januari.

Links

- Bekijk de website met een overzicht van de routes

- Ontdek via de routekaart de vlotste weg naar de industriezones