Ingelmunster

Generiek Informatieplatform Openbaar Domein (GIPOD)

Het GIPOD is een uitwisselingsplatform
Het is een platform waarmee informatie over werken of manifestaties op het openbaar domein tussen alle actoren kan uitgewisseld worden. Het principe is eenvoudig: organisaties die werken of manifestaties op het openbaar domein plannen, geven deze informatie door aan het GIPOD. De partijen die op de hoogte willen zijn van de geplande activiteiten binnen hun interessegebied, raadplegen het GIPOD. Het GIPOD gaat daarbij zelf op zoek naar potentiële conflicten en waarschuwt de betrokken actoren.


Meer synergie en minder hinder
Het GIPOD zorgt ervoor dat er meer afstemming en samenwerking komt bij nuts- en/of wegenwerken, dat werken op omleidingstrajecten vermeden worden en dat conflicten tussen werken en manifestaties beter gedetecteerd kunnen worden: meer synergie en minder hinder dus. Het GIPOD voorziet hiervoor in een aparte synergiemodule die samenwerking kan ondersteunen. GIPOD-gebruikers houden er zich ook aan om voor werken van eerste categorie steeds een synergieaanvraag te lanceren.

 

Voor wie is het GIPOD bedoeld?
Het GIPOD is in eerste instantie bedoeld voor kabel- en leidingbeheerders, openbaar-domeinbeheerders (steden, gemeenten en het Agentschap Wegen en Verkeer) en voor de vervoersmaatschappij De Lijn. Zij krijgen toegang tot de beveiligde GIPOD-omgeving. Deze omgeving bestaat uit een webtoepassing en webservices en laat toe om informatie over werken en manifestaties in het GIPOD in te geven, te beheren en te bevragen.

Meer info

Loket technische dienst - Gemeentehuis
Oostrozebekestraat 4
8770 Ingelmunster
T: 051 33 74 33
E: openbarewerken@ingelmunster.be

Openingsuren:

Bekijk de openingsuren