Ingelmunster

Fietsen en wandelen in Ingelmunster

Vanuit Ingelmunster vertrekken verschillende wandel- en fietsroutes. In de linkerkolom vind je een overzicht van onze eigen fiets- en wandelroutes: Weverijroute, Brigandmountainbikeroute, Roland Garros fietstocht, 'In het spoor van St. Amandus', een wandeling doorheen de geschiedenis, De Promenade en de Heldenwandeling.

In de bibliotheek kan je verschillende toeristische brochures terugvinden en fiets- of wandelnetwerkkaarten aankopen. Je kan de fietsnetwerkkaarten van West-Vlaanderen aankopen voor 6€. Via deze netwerkkaart kan je vanuit Ingelmunster een fietstocht maken naar keuze in de streek. Je bepaalt zelf het aantal kilometers en de regio waar je wil fietsen.

In West-Vlaanderen zijn er 6 fietsnetwerken: Westhoek Noord, Westhoek Zuid, Brugse Ommeland Noord, Brugse Ommeland Zuid, Leiestreek West en Kust.

Daarnaast kan je ook kiezen voor een themafietstocht op het fietsnetwerk: Fietsen tussen Otter en Zeehond, Nooit meer oorlog, Graanroute, Fietsen tusen weidevogels en vriezeganzen, Vlastocht, POProute, Forten en Dijken tussen Brugge en Damme, De Mijnenslag van 1917. Kostprijs: 3€ per kaart.

Voor de fervente wandelaars is er de Wandelnetwerkaart Ieperboog (6€) en de Erfgoedwandeling in Kortrijk (2€).

 

 

Meer info

Over alle vermelde fiets- en wandeltochten kan je brochures verkrijgen in de bibliotheek tijdens de openingsuren.

Links

Wens je meer uitleg over de brochures van Westtoer? Neem dan een kijkje op de website van Toerisme Leiestreek.