Ingelmunster

Begraafplaats

Het project 'Versteende getuigenissen' wil het aanwezige funerair erfgoed in onder andere onze gemeente, inventariseren en ontsluiten. Op de Ingelmunsterse begraafplaats ligt immers een schat aan cultuurhistorische informatie besloten in enkele prachtige monumenten zoals bijv. de Grafkapel van de familie de Montblanc. Op de website versteende getuigenissen vind je meer info over erfgoed op het kerkhof.

Daarnaast kan je de gemeentelijke begraafplaats online bekijken. Op basis van enkele persoonlijke gegevens zoals de naam, geboortedatum, enz. kan je op het grondplan van de Ingelmunsterse begraafplaats terugvinden waar een dierbare begraven ligt.

Funerair erfgoed in de kijker

De begraafplaats, met haar beschermde gedeelte, is een buitenbeentje omdat ze een representatieve getuige is van een landelijke begraafplaats uit de tweede helft van de 19de eeuw. Ontdek hier meer.

Cultuurdienst

Jeugd- en cultuurdienst
Bollewerpstraat 1
8770 Ingelmunster
T: 051 / 33 74 40
E: cultuur@ingelmunster.be

Openingsuren:

ma. tot do.: 14u. tot 17u.
vrij.: 9u.-12u.

 

Gesloten:  22 april, 1 mei, 30 en 31 mei, 10 juni, 14 juni, 11 juli, 22 juli, 15 augustus, 30 september, 1 november, 11 november, 24 december tot en met 2 januari.