Deelwagen

Heb je af en toe een (tweede) wagen nodig? Vind je de aankoop van een (tweede) wagen te duur? Wil je graag bijdragen aan duurzame mobiliteit? Dan is een deelwagen absoluut iets voor jou. Het gemeentebestuur kocht recent een elektrische deelauto die gebruikt kan worden door inwoners en het gemeentepersoneel.

Gebruiksvriendelijke app

Het gebruik van de elektrische deelwagen biedt heel wat voordelen: het is flexibel, gebruiksvriendelijk, milieubewust en je hoeft geen maandelijks abonnement te betalen. De auto reserveren kan via een app op je telefoon. Je haalt de wagen op aan het afhaalpunt aan het gemeentehuis en brengt hem na de rit naar dezelfde locatie terug. De auto openen en sluiten kan ook eenvoudig via de app.

1) Meld je aan en download de app

Van zodra Stapp.in je account heeft aangemaakt, ontvang je een e-mail met inloggegevens. Je kan de app nu via je smartphone downloaden en je vervolgens aanmelden.

2) Vul je krediet aan via de applicatie

Voeg een foto van je rijbewijs toe en stort rijtegoed op jouw account.

3) Reserveer je wagen via de app

Reserveer via de app een wagen naar keuze, en je bent vertrokken! Haal de wagen op aan het afhaalpunt en breng hem na de rit naar dezelfde locatie terug.

Raadpleeg hier de handleiding.

Kostprijs 

  • Prijs per uur: 3,8 euro (3,16 euro)*
  • Prijs per km: 32 cent (27 cent)

*prijs aan grootste voordeeltarief. Alle vermelde prijzen zijn inclusief btw.

In deze kostprijs is inbegrepen: brandstof, verzekering, onderhoud, carwash en service. Er zijn geen abonnementskosten, je betaalt alleen voor het gebruik. Reserveren en betalen gebeurt via de app. Bij een reservatie van negen uur of meer betalen gebruikers een dagprijs, en er zijn ook voordeelbundels voor mensen die de auto regelmatig gebruiken.

Afspraken

Er zijn natuurlijk wel wat afspraken verbonden aan het gebruik van de deelauto. Zo moet je de auto telkens proper achterlaten en mag je er niet in roken. Eventuele schade kan je via een foto ingeven in de app. Daarnaast plaats je de auto telkens terug aan het gemeentehuis en koppel je de wagen aan de laadpaal. Zo zorg je ervoor dat hij opgeladen is voor de volgende gebruiker.
De gebruiksregels kan je hier nalezen.