Doven openbare verlichting

Nu de energieprijzen weer stabiel zijn, kiest het gemeentebestuur ervoor om de openbare verlichting 's nachts minder lang te doven. Binnenkort is het een uurtje later donker en branden de lichten 's morgens een uur vroeger.  

Tijdens de energiecrisis konden we niet anders dan de openbare verlichting 's nachts te doven om zo ons budget onder controle te houden. Ondertussen zijn de prijzen gelukkig opnieuw gestabiliseerd!
In de zomer bruist het sociale leven en zijn inwoners vaak nog laat op stap. Voor mensen die 's morgens vroeg moeten gaan werken, is het in de donkerste maanden van het jaar aangenamer als er licht is. Daarom besliste het bestuur om het brandregime aan te passen.

Binnenkort brandt de openbare verlichting niet meer tussen 00u. en 5u. De lichten blijven dus een uur langer branden 's avonds. In de ochtend is er een uurtje vroeger licht. Op vrijdag- en zaterdagnacht blijft de verlichting aan.
Fluvius is momenteel bezig met het aanpassen van de elektriciteitscabines. Daardoor zal de omschakeling stapsgewijs merkbaar zijn. Tegen midden augustus zou alle openbare verlichting aangepast moeten zijn. De Ring en de Oostrozebekestraat (vanaf de Ring) zijn gewestwegen. Daar wijzigt niets aan de openbare verlichting.  

De aanpassing aan het brandregime kost 35.000 euro op jaarbasis. 
Ondertussen gaat de verledding van de openbare verlichting verder. Alle straten in het buitengebied zijn nu al omgeschakeld naar ledverlichting. In totaal is 44% van de openbare verlichting verled.