Gratis busvervoer in Ingelmunster

Om de mobiliteit van alle inwoners te ondersteunen, sloot het gemeentebestuur een overeenkomst met De Lijn waardoor reizigers zich gratis met de bus kunnen verplaatsen in Ingelmunster. Busreizigers reizen gratis in Ingelmunster, als je op- en afstapt aan een bushalte op het grondgebied van onze gemeente. Dit geldt zowel voor de bestaande lijnbussen, als voor de belbus.

Gratis ticket(s) aanvragen via sms of website

Vroeger kon je dit gratis ticket gewoon vragen aan de chauffeur bij je opstap. Nu kan dit niet meer. De Lijn zet immers in op nieuwe betaalopties. De chauffeur kan geen tickets meer verkopen of aanmaken. Dat maakt het reizen niet alleen makkelijker, maar ook een pak veiliger. Geen tickets verkopen op het voertuig betekent stipter rijden. Minder cash is een pak veiliger en bovendien kunnen de chauffeurs zich bij haltes nog meer focussen op een belangrijke taak: iedereen veilig laten op- en afstappen. 

Hoe bekom je nu het gratis heen- en terugticket? Dat kan vanaf 1 via een sms-bericht of via de website van De Lijn.

Via een sms-bericht 

  • Sms ‘INGELMUNSTER’ naar het nummer 4884 als je aan de halte staat.
  • Je ontvangt dan een sms-ticket terug waarmee je 1 heen- en 1 terugreis kan maken binnen de hierboven vermelde voorwaarden.
  • Toon het sms-ticket aan de chauffeur als je opstapt.

Belangrijk: je telecomoperator rekent 0,15 euro aan voor het verzenden van je sms-ticket. 

Tip: Wil je meerdere sms-tickets bestellen via 1 GSM? Sms dan de bestelcode gevolgd door het aantal sms-tickets dat je wilt ontvangen. Zo betaal je maar 1 keer de operatorkost van 0,15 euro.

Via de website van De Lijn 

  • Ga naar www.delijn.be/ingelmunstergratis.
  • Registreer je eenmalig met naam, voornaam, e-mailadres en telefoonnummer.
  • Kies vervolgens het aantal gratis heen- en terugtickets dat je wil aanschaffen (maximum 10).
  • Als je aan de halte staat, surf je met je smartphone naar www.delijn.be/ingelmunstergratis en activeer je 1 of meerdere tickets door op de knop ‘activeer’ te klikken. Met een actief ticket kan je 1 heen- en 1 terugreis maken binnen de hierboven vermelde voorwaarden.
  • Toon je actieve ticket aan de chauffeur als je opstapt.

Meer info

De Lijn
T 070 220 200
www.delijn.be