Logo en huisstijl

Sinds 2015 treedt het gemeentebestuur naar buiten met één huisstijl voor zowel het gemeentebestuur, het sociaal huis als de gemeentescholen. Zo geven we Ingelmunster een gezicht, het samenhorigheidsgevoel onder de Ingelmunsternaren versterkt en we tonen dat we trots zijn op onze gemeente. 

Bekijk hier het promofilmpje!

Huisstijl…wat?

Een huisstijl is eigenlijk de visuele identiteit van een organisatie: het logo, kleurgebruik, lettertype, enz. Maar een huisstijl gaat verder dan dat: het gaat ook over de manier van communiceren, de identiteit van je organisatie. 

Ingelmunster wordt, na onderzoek, geassocieerd met:

- groen, landelijk, natuur
- familiaal, gezellig, vriendelijk
- sportief, wandelen, fietsen
- verenigingen, dynamiek, activiteiten

Al deze zaken zijn met elkaar verbonden door de mensen uit Ingelmunster. De centrale boodschap die we verspreiden is dan ook: De mensen maken Ingelmunster, jullie zijn de bouwstenen!

Nieuw logo

In het logo is de naam ‘Ingelmunster’ zichtbaar en stralen de verschillende kleuren de dynamiek die er in onze gemeente is uit. Het beeldmerk verwijst naar de mensen van Ingelmunster en naar de letter 'i'. Het logo is bruikbaar voor verschillende toepassingen.

Verenigingen die een activiteit organiseren, met steun van het gemeentebestuur,  moeten het logo op hun promotiemateriaal vermelden. Het logo moet in zijn huidige vorm bewaard blijven en mag niet vervormd worden. 

Wanneer het logo op andere websites wordt gebruikt, moet er een link naar de officiële website van Ingelmunster worden voorzien.

Wapenschild

Het wapenschild blijft behouden op de trouwboekjes en de officiële stempels die worden gebruikt op brieven en andere officiële documenten.

Huisstijlhandboek

Alle toepassingen waarop het logo kan worden gebruikt, de juiste verhoudingen, kleurcodes, enz. staan gebundeld in een huisstijlhandboek. Voor meer info over dit handboek kan je contact opnemen met de dienst communicatie.

Communicatiedienst

Dienst Communicatie - Gemeentehuis
Oostrozebekestraat 4
8770 Ingelmunster
T: 051 33 74 14
E: communicatie@ingelmunster.be

Openingsuren:

Op afspraak