Aanpassingswerken De Zon en De Wingerd

Het leerlingenaantal in De Zon, de gemeentelijke school voor buitengewoon onderwijs, is de voorbije jaren sterk gestegen. De maximumcapaciteit is ondertussen bereikt, nieuwe leerlingen komen op een wachtlijst terecht. Daarom moet het aantal leslokalen uitbreiden. 

Dit jaar starten de werken om de bestaande overdekte speelplaats in te richten als polyvalente ruimte met extra lokalen, bureaus voor de directie en vergaderruimte. Aan deze nieuwe locatie komt een luifel. Zo is er opnieuw een overdekte speelruimte voor de kinderen. De isolatie en gevelbekleding van de bestaande gevel boven de gloednieuwe klaslokalen wordt vervangen. Op die manier vormt alles één geheel met de gevel van Villa Max en De Zon. V2-architecten tekende de plannen voor de verbouwingen. 

 Ventilatie in alle klaslokalen  

 Alle klassen van gemeenteschool de Wingerd en enkele oude klaslokalen van de Zon krijgen een ventilatiesysteem. De ventilatie zorgt voor een gezonder binnenklimaat met minder CO2 en heeft een warmterecuperatiesysteem. De ventilatie komt er op basis van een studie van het Vlaams Energiebedrijf. De units worden in het plafond van de klaslokalen voorzien. In de nieuwe plafonds komt energiezuinige LED-verlichting.

Overdekte fietsenstalling  

Meer en meer leerlingen fietsen naar school. Een positieve evolutie! Om al deze fietsen een plaatsje te geven, breidt de fietsstalling aan de ingang van de Wingerd in de Schoolstraat uit. 

Kosten

Volgens de laatste raming kosten alle aanpassingswerken samen 1.300.000 euro. Agion, het agentschap voor infrastructuurwerken in het onderwijs, financiert 940.000 euro.