Kermisweekend

Ook dit jaar staat het laatste weekend van september in het teken van kermis, braderie, rommelmarkt, verschillende tentoonstellingen, Kontrabasfeesten én als afsluitende knaller: het vuurwerk! 

Kermis

Eendjes vissen, de flosj pakken op de draaimolen, tuimelen op de trampolines of botsen met de botsauto's: het is weer kermesse in Ingelmunster!  De kermis staat op het marktplein op zaterdag, zondag en maandag.
Openingsuren: 

  • zaterdag 23 september: vanaf 14 uur
  • zondag 24 september: vanaf 15 uur
  • maandag 25 september: vanaf 16 uur

Braderie en rommelmarkt 

Op zaterdag 23 september kan je in ons centrum gezellig kuieren tussen de verschillende kraampjes van de braderie en rommelmarkt. Voor meer informatie over de braderie en rommelmarkt kan je terecht bij organisator Unizo: 

Tentoonstellingen 

Natuurpunt De Buizerd zet een natuurtentoonstelling op poten in en rond ’t Schuttershuisje:

  • zaterdag 23 en zondag 24 september, telkens van 10 tot 17 uur
  • 't Schuttershuisje, Waterstraat 6

De werken van de Fotodigiclub kan je bekijken in de raadzaal van het gemeentehuis:

  • zaterdag 23 en zondag 24 september in de raadzaal van het gemeentehuis
  • zaterdag: 14 - 19 uur, zondag: 10 - 19 uur

Kontrabasfeesten 

Jeugdhuis Kontrabas zorgt opnieuw voor optredens met steengoeie livemuziek en wilde danspassen! Onder andere Belgian Asociality, Ramkot, Toxicity, TC Arno en Robex staan op het programma. De Kontrabasfeesten gaan dit jaar door op de vroegere site van cinema Cinema Albert in de Oostrozebekestraat. 

Tickets: your-tickets.be/events/Kontrabasfeesten2023

Sporten

Start to gravel en mountainbike
Zaterdagmorgen is iedereen die graag in de natuur,  door het bos of op gravelweggetjes fietst, welkom voor een leuke rit. Enkele ervaren mountainbikers van de Brigandsbikers zorgen voor begeleiding. 

Meer info over start to gravel & mountainbike

Sporteldag
Maandagnamiddag organiseert het gemeentebestuur samen met de seniorenverenigingen een gevarieerde en ontspannende namiddag voor 50-plussers.

Meer info over de sporteldag

Familiedag en vuurwerk 

Maandag 25 september is familiedag op de kermis en geniet je van verminderde tarieven op bepaalde attracties. Het kermisweekend sluit die avond af met een prachtig diervriendelijk vuurwerk met lasershow om 21 uur op het terrein langs de Waterstraat, bij het kanaal. Je kan het spektakel volgen vanop de Brigandsbrug. 

Meer info

Evenementen
Gemeentehuis
Oostrozebekestraat 4
T 051 33 74 52
evenement@ingelmunster.be