19-05-2022
Fietsexamen is vaste fietsroute in Ingelmunster
In mei legden alle kinderen van het zesde leerjaar in Ingelmunster hun fietsexamen af. Ze volgden allemaal hetzelfde parcours en kregen punten op hun fietsvaardigheid. Het parcours is nu een vaste fietsroute, want splinternieuwe bordjes wijzen de weg doorheen Ingelmunster.

Het fietsbeleid is een Groot Werk uit het beleidsplan van Ingelmunster. Het gemeentebestuur vindt het dan ook belangrijk dat kinderen op een veilige manier naar school kunnen fietsen. Daarom is het parcours van het fietsexamen nu een vast traject door Ingelmunster. Nieuwe bordjes wijzen de kinderen de weg.

De bordjes blijven permanent staan, zo kunnen de kinderen met hun (groot)ouders het parcours fietsen. Het is niet enkel een goede oefening voor het fietsexamen, maar ook een prima test om in te schatten of je kind alleen naar school kan fietsen. De mobiliteitsdienst stippelde het traject uit in samenspraak met de basisscholen en de wijkpolitie. De kinderen fietsen langs alle scholen, het centrum, de fietstunnel, de nieuwe Brigandsbrug en de belangrijke kruispunten in Ingelmunster.