18-11-2022
Jobbonus
Verdien je als werknemer of grensarbeider minder dan 2.500 euro bruto per maand? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een jobbonus. Met die bonus wil de Vlaamse Regering werklozen aanmoedigen om werk te zoeken en wie minder verdient extra stimuleren om aan de slag te blijven. Zowel voltijdse als deeltijdse werknemers kunnen in aanmerking komen. Deeltijdse werknemers zullen een jobbonus ontvangen die in verhouding staat tot hun deeltijdse prestaties.

De jobbonus kan oplopen tot 600 euro per jaar. In 2022 wordt er 100 euro bij het bedrag van de jobbonus geteld. Dit is een eenmalige verhoging die zowel voor voltijdse als deeltijdse werknemers geldt.

Hoe ontvang je de jobbonus?
De Vlaamse overheid weet dankzij de gegevens van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid wie recht heeft op een jobbonus. Je hoeft dus geen aanvraag in te dienen.

Om de jobbonus te ontvangen, moet je enkel je rekeningnummer registreren via Mijn Burgerprofiel. Als je aanmerking komt, heb je daarover een brief ontvangen (hetzij op papier, hetzij via eBox, als die geactiveerd is). Om de jobbonus te krijgen, moet je enkel deze drie stappen volgen.

Open de brief van de Vlaamse overheid
Registreer je rekeningnummer via Mijn Burgerprofiel
Ontvang je jobbonus

Meer info over de jobbonus: https://www.vlaanderen.be/jobbonus of bel naar het gratis informatienummer 0800-61106.

Mijn Burgerprofiel
Heb je problemen om je rekeningnummer te registreren via Mijn Burgerprofiel? Dan kan je – na afspraak – terecht in de bib. De medewerkers helpen je graag verder. Belangrijk: breng je identiteitskaart met pincode mee.
Een afspraak maken kan via T 051 32 14 65 of bibliotheek@ingelmunster.be