23-05-2023
Gezonde voeding stimuleren met 'Een week gezonder'
Van 5 tot 11 juni organiseert de Diabetes Liga de eerste editie van ‘Een Week Gezonder’. Een nieuw initiatief om gezonde voeding bij het brede publiek te stimuleren met een oproep om ‘ja’ te zeggen en de uitdaging aan te gaan om een week bewust gezonder eten en drinken. Inschrijven kan op www.eenweekgezonder.be
 
Waarom start de Diabetes Liga met ‘Een Week Gezonder’?
Omdat de gezonde keuze in Vlaanderen nog niet vanzelfsprekend is. Verschillende factoren houden ons vaak nog tegen om te kiezen voor gezonde voeding. We grijpen vaak naar bewerkte producten, met veel toegevoegde suikers, zout, verzadigd vet en te weinig gezonde voedingsstoffen. Zelfs producten die gezond lijken, zijn dat soms helemaal niet.
 
We krijgen dan ook te veel suikers en calorieën binnen als we voor dit soort producten kiezen. Dat klinkt misschien onschuldig maar dat is het zeker niet. Zo kan een te hoge calorie-inname leiden tot overgewicht, obesitas, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Om de opmars van diabetes type 2 een halt toe te roepen, maar vooral omdat gezond eten voor elke persoon met én zonder diabetes belangrijk is, lanceren we ‘Een Week Gezonder’.
 
Met ‘Een Week Gezonder’ dagen wij jou uit om 7 dagen bewust gezonder te eten en drinken. Tijdens ‘Een Week Gezonder’ focussen we ons op 3 punten:
  • Kiezen voor verse en onbewerkte voeding
  • Gevarieerd en regelmatig eten
  • Plantaardige producten kiezen als basis voor elke maaltijd
We helpen je op weg
We helpen iedereen op weg: van jong tot oud, ongeacht waar je bent: thuis, op school, onderweg of op het werk. Dat doen we op een laagdrempelige manier, digitaal, inspirerend en motiverend zodat je eenvoudig kunt werken aan een gezondere leefstijl.
 
Ben je ingeschreven op de website www.eenweekgezonder.be? Dan ontvang je 2 digitale magazines. Het eerste magazine bevat praktische tips en heel wat inspiratie. In dit magazine tonen we je de theorie achter gezond eten op een hapbare en compacte manier. Het tweede magazine zal bestaan uit concrete recepten voor ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds zodat je een week gevarieerd, lekker en gezond kan eten. Je zal dit krijgen enkele weken voor de aanvang van ‘Een Week Gezonder’, zo kan je je makkelijk voorbereiden om de week vol te houden. Begin al maar te watertanden want appeltaart, wentelteefjes, smoothiebowls, havermout uit de oven, Italiaanse pizza en zoveel meer komen op jou af!