24-05-2023
Fietszones breiden uit 
2023 is het jaar van de fiets in Ingelmunster! Naast de fietssubsidie maakt het gemeentebestuur dit jaar ook werk van een samenhangend netwerk van fietszones. Het centrum transformeert naar één grote fietszone, in de omgeving van de Brigandsstraat vergroot de bestaande fietszone.  
 
Ingelmunster werkt momenteel een nieuw mobiliteitsplan. Via een enquête kon de Ingelmunsternaar feedback geven. Meer dan de helft van de deelnemers was voorstander van meer fietszones. Tijdens de aansluitende participatiemomenten was er een concensus om de huidige zone 30 en enkele omliggende straten in het centrum om te vormen tot één fietszone. Ook het lokaal overlegplatform fietbeleid is voorstander!
  
Centrum transformeert in één grote fietszone 
Het centrum van Ingelmunster verandert vanaf juni 2023 in één grote fietszone. De huidige fietszone breidt uit met maar liefst 16 nieuwe straten. De zone start aan de voet van de Brigandsbrug en omvat de huidige zone 30 en de Bollewerpstraat, Hinnebilkstraat en een deel van de Weststraat.  Fietsers komen er op de eerste plaats. Auto’s en andere motorvoertuigen zijn welkom maar mogen de fietser niet inhalen en rijden maximum 30 kilometer per uur. Een fietszone herken je aan de rode markeringen en fietslogo’s op de straat. 
  
Veilig naar school met de fiets 
Heel wat kinderen fietsen naar school. Naast de ruime fietszone in het centrum, waar veel scholen liggen, breidt ook de fietszone in de omgeving van Prizma basisschool Onze Lieve Vrouw uit met een deel van de Onze-Lieve-Vrouwestraat en de Pieter Deconinckstraat.  
Schoolkinderen gebruiken vaak de Kleine Izegemstraat om de tunnel onder de sporen te bereiken. Daarom transformeert deze straat eveneens in een fietszone.  

  
Voor het uitbreiden van de fietszones kan het gemeentebestuur rekenen op ongeveer 61.000 euro subsidies Zo kunnen Ingelmunsternaren genieten van een fietsvriendelijk gebied en meer fietscomfort!