24-05-2023
Binnenkort kunstgrasveld op voetbalterrein 3 in Ingelmunster
We kondigden al eerder de plannen aan voor een kunstgrasveld. Na een grondige analyse en uitgebreid overleg met SV Ingelmunster valt de keuze nu op terrein 3, het voetbalveld aan de overkant van de Ring.
 
SV Ingelmunster heeft ongeveer 350 jeugdvoetballers, die allemaal moeten trainen en wedstrijden spelen. Door de drogere zomers en het pesticidenverbod lukt het steeds moelijker om de terreinen in goede staat te houden. Heel wat omliggende gemeenten beslisten intussen om een kunstgrasveld aan te leggen. Om een goede jeugdwerking te blijven garanderen, kan Ingelmunster niet langer achter blijven.
 
De keuze is uiteindelijk op terrein 3 gevallen. Dit terrein is nu in slechte staat, maar transformeert binnenkort dus tot een ideaal trainingsveld voor de jeugd en de eerste ploeg. De jongeren kunnen er ook hun matchen spelen. 
SV Ingelmunster engageert zich dat de jeugdspelers regelmatig matchen spelen op de mooie grasmat van terrein 1 en zo kunnen proeven van het stadiongevoel.
 
In ideale omstandigheden kan de aanleg nog deze zomer. Een samenwerkingsoverkomst met SVI komt binnenkort op de gemeenteraad.