12-03-2024
Seniorensportdag
Op donderdag 16 mei vindt de Seniorensportdag i.s.m. Midwest plaats in Expo Roeselare. 
De dag wordt gevuld met een ruim aanbod aan beweeg- en sportactiviteiten. Deuren gaan open vanaf 12.45 uur. 
Naast de klassiekers (wandelen, fietsen, petanque), kan je in de sportcaroussel ook proeven van lijndans, zelfverdediging, aquagym, beweegbank, geocaching (begeleide wandeling waarbij je op zoek gaat naar een verstopplaats, schat). Je kan ook kiezen voor Nordic Walking. Dat is een wandeltechniek waarbij je stokken of 'poles' gebruikt. Het is een laagdrempelige intensieve duursport voor jong en oud. 
Nieuw dit jaar zijn de Digi Sporten, waarbij je op een innovatieve, vernieuwende manier veilig en plezierig kan bewegen in een virtuele, denkbeeldige omgeving (bv. Lü-wand, VR-brillen, spelprojector, …). Verrassend hoe die games je in beweging brengen. Een aanrader! 
Heb je een vraag over je smartphone, wens je hulp bij het installeren van een app? De digihelpers staan voor je klaar. Breng dus zeker je smartphone mee! 
Dit alles specifiek voor medioren en senioren (50-80+). Na een sportieve dag schuiven we met z'n allen samen aan tafel en sluiten we af met een ontspannen dansavond. 
  • De kostprijs is € 8 (koffie en gebak inbegrepen). Blijf je voor het avondfeest (maaltijd, drankje, dansavond met DJ), dan betaal je € 20.
  • Iedereen ontvangt een sportief geschenkje bij inschrijving.
  • Inschrijven kan vanaf maandag 18 maart via inschrijvingen.roeselare.be of via het Vrijetijdspunt: vrijetijd@roeselare.be, T 051 26 24 00